Tindras store dag: – Hun strålte som ei sol

Tindra (14) ønsket seg bare én ting til konfirmasjonen: En fin dag der mamma, pappa og resten av familien kunne samles. Med hjelp fra SF Gatelag og 183 givere fikk hun sin drømmedag.

Den 28. august ble Tindra Mathilde Paulsen Svensson konfirmert i Hjertnes kuturhus, og lørdag 4. september ble hun feiret av familien i Knatten Barnehage.

Det ble ikke som vi ønsket oss. Det ble mye, mye finere, sier en rørt mor, Kirvil Paulsen.

De siste tre og et halvt åra med Sandefjords gatelag har hjulpet Kirvil tilbake til en rusfri hverdag. Men livet er fortsatt en kamp mot skyldfølelse og trang økonomi.

Da konfirmasjonsfeiringen til datteren sto i fare, gikk gatelaget i front for å samle inn penger. Det resulterte i 45.900 kroner fra 183 givere.

Kjente på ekte glede

– Vi må få lov til å takke alle de snille menneskene der ute. I begynnelsen synes jeg det bare var flaut at jeg ikke kan betale. Men nå er jeg bare takknemlig. Dagen ble så fin! Og for første gang på veldig mange år kjente jeg på ekte glede, understreker Kirvil.

Spleisen til gatelaget ga Tindra akkurat den familiefeiringen hun ønsket seg. I tillegg fikk 14-åringen en trådløs høyttaler som bassen har banket kontinuerlig på siden gaven ble pakket opp.

– Hun strålte som ei sol, og gjør det fortsatt. Som mamma er det så fint å se!

Med familien samlet, alle regninger betalt, sponset sushi fra Meny Stadiontunet og ostekake fra Lines Bygdebarista, kunne Kirvil endelig senke skuldrene. Dagen ble komplett.

Men helt smertefritt gikk ikke familiefeiringen.

Kaotisk kakebytte

– Vi hadde også bestilt ei konfirmasjonskake med bilde av Tindra på. Da vi åpnet esken fra Meny sto det «Gratulerer med 141 år!» på den, forteller Kirvil lattermildt.

Det viste seg at kaken med bildet av Tindra på, var sendt til Åsane utenfor Bergen.

– Vi fikk pratet med dem som hadde fått kaken vår. Den hadde tydeligvis falt i smak i hvert fall.

En telefon til kaféen ved Byparken løste problemet. I løpet av 45 minutter leverte Bare Beppe ei ny konfirmasjonskake med bilde av Tindra.

– Vi har virkelig fått kjenne på folks hjelpsomhet, og kan ikke få takket alle nok. Samtidig er det en veldig god følelse at det fortsatt er rundt 25.000 kroner igjen til å hjelpe andre som trenger det, sier Kirvil Paulsen.

For nå skal Sandefjord Fotballs gatelag opprette et eget fond der alle innsamlede midler går til vanskeligstilte barn og unge i byen.

– Vi fikk inn penger som dekker alle Kirvils utgifter til konfirmasjonen samt en flott og fortjent gave til Tindra. Resten skal komme andre barn i Sandefjord til gode, forklarer initiativtaker Roger Iversen.

Les også:

Støtt gatelagets kronerulling for Tindra (14)

Først hjalp de Tindra, nå vil gatelaget hjelpe flere

tindra3.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: