Først hjalp de Tindra – nå vil Gatelaget hjelpe flere

Gatelagets innsamlingsaksjon til Tindras konfirmasjon ble en dundrende suksess. Så langt er det samlet inn nesten 45.000 kroner. Deler av beløpet vil overføres til et nytt fond for vanskeligstilte barn i Sandefjord.

– Folks vilje til hjelpe oss er bare helt utrolig. Jeg kan ikke si annet enn tusen takk til alle sammen. Jeg skal hilse fra Tindra og si det det samme, sier en overlykkelig Kirvil Paulsen.

For en uke siden var hun i sterk tvil om datterens konfirmasjon kunne arrangeres. Alt var bestilt, men pengene til å betale regningene manglet.

Løsningen ble en spontan spleis igangsatt av Sandefjord Fotballs gatelag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DSC01738.JPG
Kirvil og Tindra er svært takknemlige for den massive støtten til konfirmasjonsdagen. Nå blir det familiefeiring 4. september. – Det er bare fantastisk at folk ønsker oss så mye godt, sier Kirvil. (Foto: Tom Erik Andersen)

Penger, kake og sushi

Så langt har 175 givere reist hele 44.250 kroner til aksjonen. Line Andersen i Lines Bygdebarista vil bidra med kake. I tillegg ønsker Meny Stadiontunet å sponse sushi til konfirmasjonen – en luksus som Tindra (14) knapt turte å drømme om.

Meldingen tikket inn til gatelagets prosjektleder og trener, Roger Iversen.

«Hei! Leste akkurat om spleisen... Hvis de ønsker det, kan vi sponse sushi til konfirmasjonen 4. september. Mvh Mariann Hansen, kjøpmann, Meny Stadiontunet»

– Tindra ble så glad, forteller mammaen.

– Hun la seg ned på gulvet og gjentok gang på gang: «Jeg dåner! Jeg dåner!»

Kirvil ler og rister på hodet. De siste dagene har vært helt surrealistiske.

Støtteerklæringene og bidragene har tikket inn. Men først i går, etter påtrykk fra Roger, våget den tidligere rusmisbrukeren å lese alle meldingene i aktivitetsloggen på Spleis.no.

Den varme strømmen av ord lokket fram flere tårer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DSC01958.JPG
Gatelagsprosjektet har hjulpet Kirvil Paulsen ut av rusproblemene. Når datterens konfirmasjon nå er reddet, gleder hun seg til å bidra til at flere vanskeligstilte barn og unge i Sandefjord får den hjelpen de trenger (Foto: Tom Erik Andersen)

Skal hjelpe flere barn

– Det er bare fantastisk at folk ønsker oss så mye godt. Jeg føler meg så mye bedre allerede. Alt er blitt lettere. Og Tindra prater mer om konfirmasjonen nå. Jeg tror ikke hun har turt det tidligere, sier Kirvil.

I bakgrunnen står Roger med et lunt smil.

– Vi har fått inn penger som skal dekke alle Kirvils utgifter til konfirmasjonen samt en flott og fortjent gave til Tindra. Resten skal komme andre barn i Sandefjord til gode, forklarer han.

For nå skal Sandefjord Fotballs gatelag opprette et eget fond der alle innsamlede midler går til vanskeligstilte barn og unge i byen.

– Folk som ønsker å støtte prosjektet, kan fortsatt bruke spleisen til Tindra. Når alle kostnader til konfirmasjon er betalt, vil det overskytende beløpet bli startkapitalen i det nye fondet. Og alt skal styres gjennom Sandefjord Fotball, forklarer Roger Iversen.

Det gjør Kirvil Paulsen stolt.

– Gatelaget er et flott prosjekt som har hjulpet meg masse. At vi, som får hjelp av andre, nå kan hjelpe neste generasjon i Sandefjord, synes jeg er et veldig fint tiltak, sier hun.

Vil du bidra? Støtt SF gatelags innsamling her!

DSC01783.JPG
Innsamlingen har sikret konfirmasjon og gave til Tindra. Det overskytende beløpet skal nå settes inn på et fond for å hjelpe flere, forteller Roger Iversen (t.h.). Det synes Kirvil og Tindra er en flott idé. (Foto: Tom Erik Andersen)

 

Annonse fra Eliteserien: