SF snublet i Arendal: Cup-exit etter ellevill kamp

Arendal Fotball - Sandefjord Fotball 5-4 e.e.o (1-2): Sandefjordingen Daniel Alexander Roppestad og tidligere SF-spiller Stefan Mladenovic ble cupheltene da 2. divisjonslaget Arendal slo ut SF av NM søndag kveld.

Før kampen varslet tidligere SF-spiller Christer Reppesgård Hansen at Arendal hadde gode muligheter for å slå ut Sandefjord. Men lenge så det ut til at «Reppes» skulle ta feil.

Sandefjord Fotball var på god vei videre mot Ullevaal da Sivert S. Gussiås ga gjestene ledelsen 1-0 etter et kvarters spill, og det så enda lysere ut da samme mann økte til 3-1 med en knapp omgang igjen å spille.

Men den elleville kampen i Arendal var på langt nær over, og til slutt var det hjemmelaget som kunne juble for avansement til 3. runde i NM.

I løpet av åtte minutter i andre omgang scoret vertene to mål, og med 3-3 på resultattavla måtte lagene ut i ekstraomganger.

Det ble ekstraomganger som to spillere med sandefjordstilknytning sent vil glemme.

En skadeplaget Stefan Mladenovic fikk det aldri helt til å stemme i SF etter overgangen fra Odd i 2018. Etter en skuffende fjorårssesong var telemarkingen uten kontrakt, og måtte ned i 2. divisjon for å finne ny arbeidsgiver.

Fem minutter ut i 1. ekstraomgang skjøt Mladenovic hjemmelaget i ledelsen da han avsluttet en kontring fra skrått hold. Og ti minutter senere skulle situasjonen bli enda verre for bortelaget.

Innbytter og sandefjording (!) Daniel Alexander Roppestad hadde knapt rukket å komme innpå før han sto alene med ballen foran Jesper Granlund i SF-buret.

Roppestads kalde avslutning fant nettmaskene, og dermed hadde SF liten tid til å hente opp 2. divisjonslagets tomålsedelse.

To minutter før full tid reduserte Vidar Ari Jónsson til 5-4 da han forserte framover i banen og avsluttet fra 18 meter. Men nærmere kom aldri gjestene. Og Sandefjord ble dermed ett av de første eliteserielagene som måtte si takk for seg i årets NM.

Til tross for tapet var det også noen lyspunkter for trenerparet Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm søndag.

Enric Vallés Prat og Erik Brenden var tilbake etter skader, Franklin Daddys Boy Nyenetue scoret sitt første mål for klubben, Vidar Ari Jónsson scoret igjen, og 17-åringen Vetle Walle Egeli noterte seg for to målgivende innlegg fra venstrekanten.

Neste kamp for A-laget er søndag 8. august. Da kommer Lillestrøm til Release Arena.

Kampfakta

Arendal Fotball - Sandefjord Fotball 5-4 e.e.o (1-2)
Mål: 0-1 Gussiås (15), 1-1 Hafstad (27), 1-2 Nyenetue (45), 1-3 Gussiås (50), 2-3 Hovstad (52), 3-3 Hellum (60), 4-3 Mladenovic (95), 5-3 Roppestad (105), 5-4 Jónsson (118).
Sandefjord (4-3-3): Jesper Granlund – Mats Haakenstad, Marc Vales, Sander Moen Foss, Vetle W. Egeli – André Sødlund (Henric Vallés fra 64), Sander Risan Mørk, William Kurtovic (Erik Brenden fra 81) – Moussa Njie (Kristoffer Normann Hansen fra 72), Sivert S. Gussiås (Alexander Ruud Tveter fra 81), Franlin Daddys Boy Nyenetue (Vidar Ari Jónsson fra 64).