Reppes før møtet med SF: – Tror vi har gode sjanser

Christer Reppesgård Hansen kan ikke være med når hans Arendal møter Sandefjord i cupduell søndag kveld. Men den tidligere SF-stopperen tror hjemmelaget har gode muligheter for å nå 3. runde i NM.

– Jeg hadde gledet meg til å spille denne kampen, for det vil alltid være spesielt å møte Sandefjord. Men jeg har slitt med kroppen de siste 14 dagene, og må prioritere seriekampene, forklarer «Reppes» før gjensynet med gamleklubben.

Arendal Fotball blir på ingen måte en enkel motstander for SF. Laget åpnet årets sesong med seks strake seire i Post Nord-ligaen. Etter ni kamper ligger Arendal på 2. plass, bare ett poeng bak ledende Skeid.

– Jeg tror vi kan ha gode sjanser mot Sandefjord. Vi har vært inne i en litt dårligere periode nå med tre poengtap på rad, men i en cupkamp kan alle slippe seg løs og bare nyte, poengterer «Reppes».

I ti sesonger, fra 2010 til 2019, spilte han for Sandefjord. Fortsatt følger han klubben tett og er imponert over hva gamleklubben får til.

– SF har overrasket meg veldig i år, enda mer enn i fjor faktisk. De samler jevnt og trutt poeng også mot topplagene. Det er gøy å se, og kanskje kan de nå stabilisere seg som et eliteserielag over tid. Årsaken er litt vanskelig å peke på, men de har jo et bra lag med gode spillere. Det hjelper alltid, sier han.

Han synes laget har utviklet seg i riktig retning under Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøms ledelse.

– Det virker som om spillerne har mer offensiv frihet nå, at spillerne får lov til å være seg selv og blomstrer på den måten. Bare se på Brice (Wembangomo) og Kri (Normann Hansen), som har vært to av de beste i serien i år, poengterer «Reppes», som selv kan se tilbake på sterke sesonger i Sandefjord.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_8WnrPWIBeDE.jpg
Christer Reppesgård Hansen og Lillestrøms Erling Knudtzon i duell i 2017. Abdoulaye Seck (nå Royal Antwerpen) følger spent med på utfallet. Foto: Mariam Butt / NTB

– Stort sett sitter jeg igjen med nesten bare gode minner fra tiden i SF, sier Christer Reppesgård Hansen.

– SF vil alltid være min klubb og bety noe spesielt for meg. Avslutningen ble ikke helt som jeg håpet på, men  jeg angrer ikke på at jeg valgte å dra, selv om det kanskje høres rart ut når jeg nå spiller på et lavere nivå.

– Jeg måtte dra for å finne ny motivasjon. Kanskje hadde jeg ikke spilt fotball i dag om jeg hadde blitt i SF. Men jeg sitter igjen med mange gode minner, og er veldig takknemlig ovenfor Sandefjord og supporterne, fastslår han.

Også Arendal-trener Roger Risholt og Stefan Mladenovic gleder seg til gjensynet med Sandefjord Fotball. Risholt spilte for SF tilbake i 2014 og 2015, og var en stor bidragsyter til at de blå rykket opp i Tippeligaen den gangen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_pmAzWHqznD0.jpg
Sandefjord-kaptein Roger Risholt (t.v.) leder laget sitt ut på hjemmebane i 2015. Nå er den tidligere SF-kapteinen trener for Arendal Fotball. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

– Jeg har veldig gode minner fra tiden i Sandefjord, ikke minst fra 2014-sesongen da vi tapte bare en kamp og ble suverene vinnere av divisjonen, sier Roger Risholt til klubbens egen nettside.

I likhet med Reppesgård Hansen er også Arendal-treneren imponert over det Sandefjord har fått til de siste åra.

– De har jobbet langsiktig og godt. Også i år har de prestert over forventningene i Eliteserien. Vi har heldigvis mange spillere i vår tropp som har ambisjoner om å spille på et høyere nivå, og denne kampen blir en fin anledning for dem til å få testet seg og se hva som kreves om man vil ta ytterligere steg som fotballspiller, sier den tidligere SF-kapteinen til Arendal Fotballs nettside.

 

Annonse fra Eliteserien: