Knepent tap mot serielederne

(Sandefjord Fotball - Brann 0-1) Sandefjord holdt lenge unna mot Brann, men det ble til slutt et 0-1-tap mot serielederne.

I Geir-Ludvig Fevangs første kamp som midlertidig hovedtrener var SF lenge inne i kampen mot Brann, men det endte til slutt med et knepent 0-1-tap. En scoring fra innbytter Peter Orry Larsen var nok til at bergenserne kunne ta med seg alle de tre poenge hjem over fjellet.

Det startet nokså rolig på Komplett Arena med to lag som følte på hverandre i starten av oppgjøret.

Flere lange baller og stillingskrig preget kampbildet, med lite sjanser mot noen av målene.

Først etter snaue 20 minutter kom den første muligheten da Ludcinio Marengo prøvde seg fra kanten av feltet, men forsøket fra nederlenderen ble for høyt.

Utenom det sistnevnte skuddet, og en avslutning i nettveggen fra Steffen Lie Skålevik like før pause, var det et kompakt SF-forsvar som stod godt imot og hindret gjestene fra å komme seg igjennom.

tf-20180429-q43a9706jpg_27920008508_o
Eirik Holmen Johansen. Foto: Torstein Flåm

Sur baklengs

Framover skortet det derimot litt og det nærmeste guttane kom før sidebytte var et skudd som gikk et stykke over mål fra Flamur Kastrati.

2. omgang åpnet i samme spor som de første 45, men ut av det blå skulle gjestene gå opp i ledelsen etter at Gilbert Koomson plutselig satte fart ned høyresiden.

Ghaneseren slo inn mot første stolpe hvor Orry Larsen bredsidet ballen ned i det høyre hjørnet.

Derfra og ut skulle det bli enda vanskeligere for SF å komme seg til farligheter da bortelaget vekslet på å ligge dypt og gå på sporadiske kontringer.

Etter timen spilt trodde Brann-fansen at ledelsen var doblet, men nettkjenningen til Skålevik ble annulert for offside. Spissen hadde blitt satt opp foran mål av Koomson, men reprisen viste at linjedommerens avvinking var korrekt.

I sin jakt på utlikning sendte Fevang innpå både Andrew Eleftheriou, Mohamed Ofkir og unge George Gibson, med sitt andre serie-innhopp for klubben, men det skulle ikke la seg gjøre mot et godt Brann-forsvar.

Dermed ebbet kampen ut med 1-0 til gjestene fra Bergen, som forblir på toppen av tabellen. SF på sin side detter ned til en 13. plass, men om en uke er det nok en kamp om tre poeng da turen går til Lillestrøm.