Haakenstad fortsetter: – Vi kan overraske igjen

Også Mats Haakenstad (27) er klar for to nye år i Sandefjord Fotball. – Med en tydelig spillestil og ambisjoner bør 2021 bli et enda bedre år for klubben, mener 27-åringen fra Horten.

Etter uker med samtaler og spekulasjoner, begynner brikkene å falle på plass for det nye trenerteamet, Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström. Nyheten om at Haakenstad forlenger avtalen med SF kommer på samme dag som også Marc Vales Gonzáles signerte for to nye år i blå drakt. 

I likhet med Vales ble den offensive sidebacken overbevist etter samtaler med Ødegaard.

En klar rolle

– Det var viktig for meg å føle meg ønsket. Etter en telefon med Hans Erik, fikk jeg et klart inntrykk av min rolle i laget, og at hans tanker passer min spillestil, forklarer Mats Haakenstad.

Den tidligere SF-junioren ble hentet hjem til Vestfold fra finske KuPS i fjor sommer. Bak seg har han også et suksessfylt opphold i Lillestrøm, hvor han ble cupmester etter selv å ha scoret i finalen.

Nå tror han at SF kan overraske i Eliteserien igjen.

– Mange har spilt på seg mer erfaring og selvtillit i løpet av fjoråret. I kombinasjon med nye trenere er dette spennende. Jeg forventer mye og hard trening i oppkjøringen. Så får vi se hvordan laget former seg i løpet av den perioden, sier Haakenstad.

Bør bli bedre

For et år siden ble SF spådd nord og ned av alle ekspertene. Haakenstad forventer ikke noe annet i år.

– Med en tydelig spillestil og ambisjoner bør 2021 bli et enda bedre år for klubben. Det må i hvert fall vi innad i klubben tro på. For det er helt sikkert noen spåmenn der ute som ser det annerledes, smiler han.

Fra sin backposisjon på venstre eller høyre håper han å bidra til fremgangene.

– Det er sjelden at en back stjeler overskriftene alene, men jeg kan få mange målpoeng og stjerner i boka om laget presterer. Så lenge laget gjør det bra, blir man ofte mer attraktiv som enkeltspiller også. Derfor er det i min største interesse at både jeg og laget leverer, sier Mats Haakenstad.

Annonse fra Eliteserien: