Powell: - Det blir knalltøft

Etter en lengre periode uten kamper er det endelig klart for Eliteserie-runde igjen, og guttane ser fram imot matchen mot Start på mandag.

Hovedtrener Magnus Powell har nærmest fått en ekstra oppkjøring da den planlagte hjemmekampen mot Ranheim i runde 2 ble utsatt. Att på til har en landslagspause gitt ekstra god forberedelsestid til guttanes tur ned til Kristiansand 2. påskedag.

Siden tapet i åpningskampen mot Molde mener Powell at han ser framgang i laget sitt.

- Spillerne har sett bedre og bedre ut, og virker mer komfortable i rollene sine, sa svensken.


- Siden Molde-kampen har vi brukt tid på å finne ut av mer om oss selv. I dag ser vi for eksempel at vi må være tydeligere i kommunikasjonen om hva vi ønsker av høyt press eller ikke.

Fra sist kamp har to nye spillere sluttet seg til troppen i form av Mohamed «Moa» Ofkir (Lokeren) og Andrew Eleftheriou (Watford, lån). Sistnevntes papirarbeid ble dessverre ikke klart nok i tide til at engelskmannen får vært med mot Start, men Powell er likevel fornøyde med de to rekruteringene.

- Det er to hurtige spilletyper som vi prøver å få kjørt inn i laget nå så fort som mulig. Det er kjedelig at ikke Andrew blir klar, men Moa har jobbet godt og kommer til å bidra for oss i år, forteller hovedtreneren.

- Blir knalltøft

Mandagens motstander fra det glade Sørlandet har fått en god start på comebacket i toppen av norsk fotball med 4-1-seier over Tromsø. Med nye eiere og tung sportslig satsning er det dermed ingen lett prøvelse som står for tur.

- De har god stemning i laget etter å ha rykket opp i fjor, har gjort noen gode signeringer og har mye penger i bakhånd. Det blir nok en knalltøff kamp på kunstgress, oppsummerer Powell.

- Vi må være nøkterne når vi kommer dit, og forstå at vi må fighte for å få poeng.

SF-treneren kan også fortelle at Emil Pálsson nærmer seg en retur etter å ha gjennomført en PRP-behandling på baksiden av leggen. Islendingen er riktignok fortsatt ikke tilbake i trening enda.

- Deilig å komme i gang

Nysignerte «Moa» Ofkir har rukket og vært SF-spiller i nesten tre uker allerede, og vingen stortrives i nye omgivelser.

- Det har vært deilig å komme i gang med fotball igjen. I tillegg har det vært godt å få bli kjent med laget, spillere og trenerteamet, sier Ofkir.


Den tidligere Lillestrøm-spilleren tror spillertypen hans kan passe godt i SF-laget.

- Det er en formasjon jeg ikke har prøvd før, men det virker veldig spennende og jeg gleder meg til å spille utover i sesongen. Jeg skal gjøre mitt aller beste i alle dueller og jobbe knallhardt offensivt og defensivt for å lykkes.

Annonse fra Eliteserien: