"Alex" har gode minner fra Haugesund...

- Min beste kamp i SF-trøya...

3. April 2022 og seriepremiere. Vi sto på Haugesund Sparebank Arena – og spillere, trenere og supportere var alle usikre på hvordan denne sesongen skulle bli. Også SF selvsagt. 94 minutter seinere så var det lettelse og optimisme å spore hos SF-folket. Vi hadde tatt en kruttsterk borteseier – og det var spesielt en mann som stjal overskriftene. (På bildet over ser vi "Alex" bli feiret av sine lagkamerater Sander Moen Foss og Mats Haakenstad etter en scoring der nede for to år siden - foto NTB).– Det har nok vært min beste kamp i blått – så langt. Det var en fin kveld. Når man scorer tre og laget vinner – så kan man ikke forlange mer. Alexander Ruud Tveter ble helten den gang – og har selvsagt ikke noe imot en ønskereprise borte på Haugalandet. Foreløpig står vår rutinerte spiss med to Eliteseriemål denne sesongen. Begge mot sin gamle arbeidsgiver – Sarpsborg 08 – et straffespark allerede etter to minutter og et spillemål etter en målgivende fra Loris Mettler etter en times spill. Han hadde også en assist til Eman Markovic sin scoring i den kampen. – Det var en fin dag på jobben. 33-åringen fra Langhus utenfor Oslo er innstilt på å få i gang målproduksjonen igjen etter et par målløse matcher. Forhåpentlig på søndag.

 

SF har i de sju siste seriekampene mot Haugesund fordelt poengene ganske så likt. Begge lagene har to seire – og de har spilt tre uavgjorte. Målforskjellen er 12-11 i vår favør. Så alt tyder på at det blir jevnt også på søndag. Når vi refererer til åpningskampen i 2022 – så er det umulig å ikke nevne hjemmekampen senhøstes. Det ble en thriller som SF-supporterne aldri glemmer. Vi kjempet en febrilsk kamp for å unngå nedrykk – og vår argeste konkurrent om nedrykket var Kristiansund. De spilte på resultatet i sin kamp mot Jerv – og hadde minst ett bein i Eliteserien også i sesongen 2023. Trodde de. MEN så smalt det her på hjemmebane. Først feide Harmeet Singh inn et reduseringsmål i det 89. minutt. For på dette tidspunkt så hadde Haugesund dominert – og burde ledet mer enn 2-0. Men plutselig ble det håp. Og på overtid sendte William Kurtovic hele stadion til himmels. Eldre supportere kastet rullatoren, folk som hadde gitt opp og forlatt arenaen hørte bare jubelen. – Det var en ellevill avslutning – for dette var jo forskjellen på OBOS og Eliteserien. Det var helt uvirkelig. Alexander Ruud Tveter minnes tilbake. Og oppe i Kristiansund så rykket begge lagene rett ned. Vi spilte som kjent kvalik mot Kongsvinger. Og det gikk heldigvis ganske så greit.

 

Nå er det Haugesund igjen – og vi møter et lag som allerede har skiftet hovedtrener. 10. Mai sto det å lese at den nye treneren Oskar Hrafn Thorvaldsson fra Island hadde gitt seg på dagen – og at assistent-treneren Sancheev Manoharan igjen hadde overtatt ansvaret. Han hadde jo også en vikar-periode da Jostein Grindhaug ga seg i starten av september 2023. Nå får Manoharan hovedansvaret – og får med seg Paul Andre Farstad og Kamil Rylka i teamet sitt. Vår motstander har 10 poeng på ni kamper – og med seier så passerer vi dem på tabellen. – Vi har jo bevist at vi kan hamle opp med de beste på en optimal dag. Hvis alle gutta leverer på samme tid. Presterer vi som mot Molde og Sarpsborg 08 så har vi en fair sjanse til å få med oss noe derfra. «Alex» har sammen med sine lagkompiser slitt litt i de to siste kampene. MEN alle i blått tror det snur på søndag….

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: