SF og NFF Vestfold - samarbeid om trenerutvikling...

"Fra plan til praksis"...

Sist søndag var det Eliteseriekamp mot Viking på Jotun Arena – men i forkant ble det gjennomført en trenersamling hvor temaet var «Fra plan til praksis». Den andre av seks moduler. Den første var i forkant av hjemmekampen sist mot Molde. Den fikk tittelen «Hvordan ser du spillet». Det er vår egen trenerutvikler Geir Ludvig Fevang og KA utvikler Ardian Gashi som holder i tømmene. Denne gang var det Geir Ludvig som presenterte Komplett-Akademiet sin fagplan – og ga et innblikk i hvordan SF-trenerne bruker klubbens planverk. (På bildet over ser vi Trenerutvikler Geir Ludvig Fevang informerer om hvordan vi her i vårt akademi tenker og driver vår virksomhet). I praksis betyr det å forberede treningene, gjennomføringen og i etterkant evalueringen for klubbens akademi-lag. Etter presentasjonen så fikk deltakerne se hvordan U21-teamet presenterte treningsøkten for spillerne – og deretter ble de alle invitert til å observere hvordan den ble gjennomført.

 

Etter treningsøkten evaluerte U21-hovedtrener Samir Saric økten sammen med kursdeltakerne. Så ble det mat og Eliteseriekamp. Og det kommer flere samlinger. – Komplett-Akademiet arrangerer sammen med NFF Vestfold i løpet av 2024 et etterutdanningsløp for UEFA B. Vi ønsker å gi det beste tilbudet i hele Norge vedr. etterutdanning i egen krets. For det er slik at UEFA stiller krav til etterutdanning til alle som har UEFA-trenerlisenser (UEFA B, UEFA Keepertrener B, UEFA Youth B/spillerutvikler B). Det er blant annet krav om 20 timers etterutdanning i løpet av de tre årene lisensen er gyldig. Også kommer det en rekke andre krav til praksis og etterutdanning. Det er blant annet krav om i løpet av tre år må man minimum ha fem timers trenerpraksis med en autorisert veileder. Geir Ludvig Fevang summerer opp etter søndagens vellykkede samling. Den andre i sitt slag.

 

Samlinger som kommer: 1. 25/8 fra 14.30-19.00 – «Coaching de ulike læringsmøtene». SF-Kristiansund. 2. 29/9 fra 14.30-19.00 – «Periodisering – ungdom/senior – hva er for lite/mye). SF-Rosenborg. 3. 27/10 fra 14.30-19.00 – «Den individuelle treningsprosessen – tilrettelegge». SF-KFUM. 4. 10/11 fra 14.30-19.00 – «Din spillmodell – hvordan lage den – verktøy/eksempler. SF-Odd. Alle samlingene foregår på Jotun Arena – som dere sikkert skjønner er det en Eliteseriekamp i etterkant. Hver gang. Det inngår forhåpentligvis i en modul som kalles «observere/lære».

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: