Ny fysisk trener på plass

Jordi Gonzalez (t.h.) går inn i støtteapparatet til den nylig ansatte hovedtreneren Martí Cifuentes som klubbens første fysiske trener på flere år.

Spanske Jordi Gonzalez er ansatt som Sandefjords første fysiske trener siden Mikael Källström og kommer fra samme stilling i Stabæk.

Katalaneren, med bakgrunn fra støtteapparatet til Per Mathias Høgmo i både Djurgården og på det norske landslaget, kjenner godt til den nye SF-treneren Martí Cifuentes fra tiden i Sverige og gleder seg til et nytt kapittel i karrieren.

- Jeg er veldig fornøyd og spent, sier Gonzalez etter sin første gjennomførte trening i SF-tøy.

Etter å ha tatt en master i "High Performance for Team Sports" ved Universitetet i Barcelona, flyttet Gonzalez til svensk fotball for å bli en del av Høgmos menn i Djurgården. Da tromsøværingen ble ansatt som norsk landslagstrener ble den fysiske treneren med på flyttelasset.

- Med Per Mathias var jeg med på mange opplevelser internasjonalt og det var en strålende læringsprosess i det store og det hele. Spesielt lederegenskapene hans lærte jeg mye av - det handler ikke bare om å lede fotballspillere, men først og fremst mennesker, forklarer han.

- Stor mulighet

Nå er han klar for nye oppgaver i SF etter å ha tilbrakt det siste året i Stabæk.

- Både ambisjonen og visjonen i klubben passet meg veldig, så når Martí (Cifuentes, red.anm.) ringte bestemte jeg meg for å ta denne sjansen. Det er en stor utfordring, men samtidig er det også en mulighet for å gjøre noe spesielt med laget her, forteller Gonzalez.

Den fysiske treneren var imponert over hva han så på sitt første møte med spillergruppa.

- Det er masse potensial og talentfulle spillere her. Vi ser posititvt på de neste ukene som kommer selv om det kommer til å bli utfordrende, sier mannen fra Barcelona.

Dekker et viktig område

Med en fysisk trener blant rekkene er nok en puslespillbit falt på plass etter flere år uten ordentlig dekning på det området.

- Jeg synes det er veldig bra at Sandefjord nå dekker et viktig område ved å gi plass til en sånn signering. En fysisk trener er viktig for alle klubber slik at spillerne kan se at kompetansen er der.

Selv om mange tenker på stillingen hans som en som kun hører til i gymrommet er Gonzalez klar på at det er mer enn som så.

- Vi vil at spillerne skal være friske og raske, men samtidig vil vi at de skal prestere på et høyt nivå på banen. Det er den kombinasjonen vi skal prøve å skape. 

Daglig leder Per Ketil Berg var en meget glad mann da den nye signeringen var i boks:
- Vi er veldig fornøyde med å få inn en trener med den kapastieten han besitter. Spesialiteten på det å være fysisk trener tror jeg er bra for både A-laget, men også klubben som helhet. Det blir veldig viktig både kortsiktig og langsiktig, sier Berg.

Annonse fra Eliteserien: