Dette er Martí

Martí Cifuentes blir klubbens nye hovedtrener. Spanjolen har skrevet under på en kontrakt ut sesongen 2020.

Sandefjord Fotball har i dag signert Martí Cifuentes, 35 år, som hovedtrener for A-laget ut sesongen 2020. Martí er hentet fra den svenske storklubben AIK hvor han har hatt hovedansvaret for akademiet og som hovedtrener for klubbens B-lag.

- Martí kommer med en tydelig filosofi, men ikke én fasit på hvordan man spiller – han ønsker å involvere trenerteamet og klubben mest mulig for å bygge videre på klubbens identitet, sier Per Ketil Berg, daglig leder i Sandefjord Fotball.

Martí møter spillergruppa kvart over ti. Følg oss for flere saker utover dagen.

Høy kompetanse

Tross sin unge alder har Martí en meget bred utdannelse og kompetanse, både innen sport og ledelse. Catalaneren er flasket opp med Barcelona-filosofien og har i sin utvikling som trener hentet inspirasjon fra fotballen i Nederland, England og Sverige. Trenerutdanningen startet han allerede som 21 åring mens han selv var spiller.

- Vi har forsøkt å gjøre en grundig jobb: To intervjuer – et om ledelse og et om sport, referansesjekker med AIK og annen research, forteller Berg om prosessen rundt ansettelsen.

IMG_1498
(f.v. Erik Andreassen i SB, Jan Fredrik Bjørntvedt og Martí Cifuentes)

Fevang blir assistent

Martí var den yngste hovedtreneren i Segunda División B både i sesongene 2013/14 og 2015/16, for henholdsvis U.E Sant Andreu og C.E L´Hospitalet. Med hans styrke på treningsmetodikk er klubben sikre på at Martí vil gjøre klubben bedre på alle nivåer i klubben.

- Han er ung og relativt ubeskrevet, så vi tar en sjanse. Den er vi villige til å ta, sier Berg.

Som trener er han en dynamisk, hardtarbeidende og entusiastisk person som vil gi A-laget og klubben god energi i tiden fremover. Han er ung, uerfaren og et relativt ubeskrevet blad. Ikke så ulikt Geir Ludvig, men har en sterkere trenerfaglig erfaring og skolering.

- Martí skal ha Geir Ludvig som assistenttrener. Det er veldig viktig for klubben å ha med Geir med på laget videre, og at han stilte seg bak Martí som ny trener. Nå skal vi jobbe med å få Martí til å bli en del av laget, av klubben og til å bli en fjording, avslutter Berg som også skal styrke trenerteamet med en fysisk trener. 

Martí Cifuentes

  • Ny hovedtrener i Sandefjord Fotball

  • Født: 7. juli 1982

  • Fødested: Barcelona, Spania

  • Trenererfaring: AIK, C.E. L'Hospitalet, U.E. Sant Andreu, U.E. Rubí, Terrassa F.C, Unió Futbol Base Jàbac-Terrassa, C.E Sabadell

Annonse fra Eliteserien: