Skuffende hjemmetap

(Sandefjord Fotball - Ranheim Fotball 1-2) Etter å ha ledet til pause endte det med et skuffende 1-2-tap mot Ranheim på Komplett Arena.

Mohamed Ofkir sendte guttane i ledelsen etter halvtimen spilt i sin første start for hjemmelaget, men 2. omgang endte meget skuffende med to mål imot og tap.

Kampen åpnet ganske likt som oppgjøret mot Stabæk sist helg med to lag som slet med å få spillet til å sitte. Til tross for dette var Sandefjord det førende laget og etter hvert skulle de første sjansene i oppgjøret komme.

Først var det André Sødlund som skulle prøve seg like utenfor 16-meteren, etter å ha mottatt ball og vendt om, men forsøket endte til side for Ranheim-målet.

Minuttet senere var det Enric Vallès sin tur til å teste skuddfoten etter å ha kombinert med Ofkir to ganger ved 16-meterstreken. Spanjolen skjøt i en bue over Barli, og ballen smalt i tverrliggeren og ut.

Annonse:

Det uhyre nære skuddforsøket skulle derimot bare bli et varselskudd, for etter halvtimen spilt ble det endelig hull på byllen

Ranheim prøvde å spille seg ut av forsvar, men Håvard Storbæk vant ballen midt på gjestenes halvdel. Kapteinen spilte så opp Ofkir, og lynvingen satte nesa mot mål før han til slutt prikket avslutningen ned i det venstre hjørnet fra 16 meter.

Kontrollen forsvant

Rett etter SF-scoringen prøvde bortelaget å gå rett i strupen på sin motstander, men det som resulterte i en heading fra Helmersen ble enkelt reddet av Ingvar Jónsson.

Så skulle målscorer Ofkir få nok en mulighet da Vallès og Pontus Engblom vant ballen høyt i banen. "Moa" fikk ballen av sin svenske lagkamerat rett foran mål, men avslutningen fra vingen endte rett på Even Barli i buret.

tcbb9663
(Mohamed Ofkir scorer for Sandefjord i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Ranheim på Komplett Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix)

Derfra og ut til pause hadde vertene forholdsvis god kontroll, og det eneste bortelaget skapte var et langskudd fra henholdsvis Andreas Helmersen og Aslak Fonn Witry.

Etter hvilen skulle derimot pipa få en annen låt da Ranheim gikk høyt ut fra start av. Gjestene vant flere cornere og det ble kortere mellomrom mellom hvert bortelags-initiativ.

Da en drøy time var spilt fikk Eirik Tønne en stor mulighet etter å ha blitt spilt igjennom av Kristoffer Løkberg, men førstnevnte satte ballen forbi mål etter å ha rundet en utrusende Jónsson.

SF-trener Magnus Powell kastet innpå både Flamur Kastrati og Ole Breistøl i håp om å gjenvinne kampen, men i stedet fortsatte Ranheim med overtaket.

I det 78. minutt skulle så trønderne få sin utlikning etter at Christian Rismark headet en corner fra stopperkollega Daniel Kvande i det høyre hjørnet.

SF kjempet febrilsk for å komme høyere i banen, men etter et par kontringsforsøk skjedde i stedet det som ikke skulle skje.

Etter nok en Ranheim-corner ble ballen klarert ut i returrom, hvor Fonn Witry sender avgårde et sleivspark mot SF-feltet. Foran mål dukket Helmersen opp og satte inn 1-2 på hel volley.

Den stillingen skulle stå seg ut kampen i det som ble et ergerlig hjemmetap for guttane.

Nå handler derimot det meste om å nullstille da neste match allerede er på søndag mot Kristiansund, kl. 18.00 på Komplett Arena.

Kampfakta

2. runde Eliteserien
Sandefjord Fotball - Ranheim Fotball 1-2 (1-0)
Komplett Arena
Tilskuere: 2 461
Dato: 11. april

Mål: 1-0 Mohamed Ofkir (30'), 1-1 Christian Rismark (78'), 1-2 Andreas Helmersen (90')

Gult kort: Olsen Solberg (SF), Løkberg, Tromsdal, Furu (RIL)

Sandefjord Fotball (3-4-3): Ingvar Jónsson - Lars Grorud, Christer Reppesgård, Joakim Olsen Solberg - Andrew Eleftheriou (Seck 90'), Håvard Storbæk, Enric Vallès, Victor Demba Bindia - André Sødlund, Pontus Engblom (Kastrati 65'), Mohamed Ofkir (Breistøl, 65')

Ranheim Fotball (4-3-3): Even Barli - Aslak Fonn Witry, Christian Rismark, Daniel Kvande, Aleksander Foosnæs (Furu, 67') - Kristoffer Løkberg, Erik Valla Dønnem, Simen Raaen Sandmæl (Tromsdal, 75') - Sivert Solli (Karlsen, Andreas Helmersen, Erik Tønne