Pálsson: - Håper å rekke Stabæk-kampen

Emil Pálsson (24) måtte gi seg etter et knapt halvtimes langt innhopp i generalprøven mot Odd, men ser nå fram mot en nært forestående debut i Eliteserien.

Allerede på Marbella kjente islendingen til smerter i akillessenen, og problemene stoppet heller ikke etter gjenkomsten til Norge. Da han så kom inn i pausen av generalprøven mot Odd tok det ikke lang tid før midtbanespillerens hæl nærmest kollapset.

- Det var nok en realitetssjekk på at jeg kanskje hadde pushet meg selv for mye og pådratt meg en slitasjeskade. Jeg sjekket det på MRI to dager senere og det viste seg å være noen rifter i den dype leggmuskelen (soleus).    

Etter et legebesøk hos Erik Rosenlund i Oslo ble det enigheter om å gjennomføre en PRP-behandling for å lege skaden raskere. Nå håper mannen fra sagaøya å være klar til hjemmekampen mot Stabæk, 8. april.

- Drømmen hadde selvsagt vært å bli klar til bortekampen mot Start 2. påskedag, men det blir nok litt for tidlig, medgir Pálsson, som skryter av de første månedene i klubben.

- Jeg har fått en veldig fin mottakelse i klubben og er storfornøyd så langt. I tillegg har kjæresten min fra Island flyttet over, så det gjør det hele lettere.

God erfaring fra Europa-spill

Etter overgangen fra islandske FH i vinter har Pálsson allerede merket seg en forskjell fra fotballen i hjemlandet og her.

- Vi trener uten tvil mye mer her enn det vi gjorde i FH, forteller han.

- Men samtidig skal man ikke ta noe på kvaliteten til islandsk serie. For eksempel så spilte vi rundt seks kvalifiseringskamper til Europa League og Champions Legue nesten hver sommer. Da merker man at man møter høy motstand som man vokser på.

Etter over 100 klubbkamper, tre ligamesterskap og en ligacuptittel følte han tiden var moden for en ny utfordring.

- Nå føler jeg meg veldig klar for å ta det neste steget med Sandefjord og ser fram til en spennende sesong, avslutter han.

 

IMG_0220
(MARBELLA: Emil Palsson på vinnerlaget under en trening på Marbella i vinter)
Annonse fra Eliteserien: