Ny sterk seier i Eliteserien

(Sandefjord Fotball - Viking FK 3-1) Gjestene fra Stavanger tok ledelsen på Komplett Arena, men guttane slo knallhardt tilbake og tok hjem tre nye poeng.

I regnværet på Komplett Arena kunne guttane juble og skli bortover gressmatta mot egne supportere etter å ha slått Viking 3-1.

Gjestene scoret først

Gjestene fra Stavanger tok ledelsen etter bare 14. minutter ved angrepsspilleren Ghislain Guessan. Spissen fikk stå upresset på 20 meter og smalt ballen ned i keeper Ingvar Jónssons høyre hjørne.

Viking fik kun fire minutter i ledelsen før Carlos Grossmüller utlignet for hjemmelaget. Pau Morer plukket opp ballen etter et innlegg og slo den inn foran mål fra hjørnet av 16-meteren. Innlegget gikk via Enric Vallès før det endte opp hos Grossmüller som fluktet ballen videre inn i nettmaskene.

1-1: Grossmüller blir omfavnet av lagkameratene etter utlingningen. (Foto: Torstein Flåm)

Samme mann var på farten midtveis i første omgang. Igjen hadde Morer et øye for uruguayaneren og tredde han alene med den tidligere SF-keeperen Iven Austbø. Grossmüller holdt hodet kaldt og plasserte ballen mellom beina på keeperen. Med to scoringer hadde Grossmüller plutselig snudd kampen!

Straffe og rødt kort

Rett før timen var passert satt Flamur Kastrati fart med ballen i beina ned mot dødlinjen. Kastrati fikk slått ballen foran mål der Håvard Storbæk kom jagende. Midtbanespilleren ble felt idet han skulle pirke ballen over streken og dommeren pekte på straffemerket. I tumultene som oppstod klarte synderen Sime Gregov å pådra seg rødt kort som bare gjorde vondt verre for gjestene.

Kastrati gikk selvsikkert frem og skjøt ballen i nettmaskene via hanskene på Austbø. Hans 8 mål i Eliteserien denne sesongen og hans fjerde fra krittmerket.

3-1: Flamur
3-1: Flamur Kastrati satt spikeren i kista med sin straffescoring. (Foto: Torstein Flåm)

Med en mann mer på banen ble seieren aldri truet den siste halvtimen. Guttane holdt ballen i laget og kunne fort satt enda en scoring i nettet bak Austbø.

Seieren gjorde at guttane steg opp på 6. plass i Eliteserien og neste helg er Brann motstander her på Komplett Arena.

Kampfakta

Eliteserien 21.runde
Sandefjord Fotball – Viking FK 3-1 (2-1)
Komplett Arena
Tilskuere: 3159
Dato: 10. september

Mål: 0-1 Guessan (14'), 1-1 Grossmüller (18'), 2-1 Grossmüller (28'), Kastrati, straffe (59’)

Gule kort: Storbæk, Reppesgård (SF), Høiland, Ryerson (Viking)

Rødt kort: Gregov, to gule (Viking)

Sandefjord Fotball (3-4-3): Ingvar Jónsson – Lars Grorud (k), Christer Reppesgård Hansen, Abdoulaye Seck – André Sødlund, Enric Vallès, Carlos Grossmüller (Kurtovic, 65’), Joackim Olsen Solberg (Mjelde, 85’) – Håvard Storbæk, Flamur Kastrati (Rodriguez, 70’), Pau Morer

Viking FK (3-5-2): Iven Austbø – Rasmus Martinsen, Sime Gregov, Andreas Nordvik – Julian Ryerson, Kristoffer Haugen, Ross Jenkins, Usman Sale (Bytyqi, 83’), Claes Kronberg (Green, 63’)– Tommy Høiland, Ghislain Guessan (Bringaker, 87’)