Nå lukter det Eliteserien også i 2018

(Sandefjord Fotball - Vålerenga IF 2-0) Guttane tok tre poeng i den viktige kampen mot Vålerenga.

Etter seks tap på de siste åtte kampene har lagene under stadig spist seg nærmere på tabellen. Hovedtrener Lars Bohinen valgte å gjøre fire endringer på laget som startet mot Sarpsborg forrige helg.

Morer med kampens første

Over 4.000 tilskuere hadde tatt turen til Komplett Arena fredag kveld. Allerede etter elleve minutter var nesten samtlige på beina da Facundo Rodriguez satt ballen i mål. En fantastisk kontring endte i beina på uruguayaneren som bredsidet innlegget til Victor Demba Bindia inn bak Adam Larsen Kwarasay. Dessverre var Facundo i offisde og målet ble annulert.

Vålerenga hadde fått et skremmeskudd på hva de hadde i vente. Midtveis i første omgang endte en corner til slutt i beina på Pau Morer. Spanjolen banket ballen i nettaket til ellevill jubel på tribunen.

AH9_92799
Pau Morer jubler for 1-0. (Foto: Digitalsport)

I duellen før scoringen fikk kaptein Lars Grorud en hodesmell som gjorde at han måtte forlate banen. Ikke nok med det. For Bohinen ble tvunget til et dobbeltbytte i det 37. minutt da også Facundo holdt seg til leggen.

Annonse:

Heroisk innsats

Guttane kunne gå til pause med en fortjent ledelse og andre omgang fortsatte som den første avsluttet. Gjestene slet med å skape noe som helst og guttane så farligst ut.

Etter en overgang i det 57. minutt fikk ble innbytter Andre Sødlund spilt alene med keeper av Pau Morer. Sandefjordingen gjorde ingen feil alene med keeper og satt ballen sikkert i mål.

Kampen ut forsvarte guttane seg heroisk og var faktisk det laget som var nærmest nok en scoring. Dermed kunne guttane slippe jubelen løs for det som kun tynn teori kan hindre spill i Eliteserien også i 2018.