Kastrati-dobbel senket Vålerenga

(Vålerenga - Sandefjord Fotball 1-2) Flamur Kastrati scoret to ganger og senket Vålerenga på Ullevaal Stadion.

Jubel i bortegarderoben sto i taket på Ullevaal Stadion etter at guttane hadde slått Vålerenga 2-1. Flamur Kastrati ble dagens mann med to scoringer og sørget for den første seieren på bortebane i Eliteserien siden 2009.

Nok en god første omgang

Favorittstempelet lå ganske klart på hjemmelaget Vålerenga som hadde den tidligere landslagsspissen "Moa" tilbake i startoppstillingen etter skade. Med angrepsspillere som Ghayas Zahid, Muhamed Keita og Bård Finne også med fra start skulle guttane få nok å bryne seg på.

Guttane hadde til gode å ta poeng etter to serierunder, men både mot Lillestrøm og Rosenborg hadde prestasjonene vært gode i store deler av kampene.

Annonse:

Flamur Kastrati jobbet iherdig på topp med Håvard Storbæk og Pau Morer like bak. Det var Storbæk som fikk kampens første store sjanse. Midtveis i første omgang kom han skrått alene mot keeper og forsøkte å spille en medspiller på blankt mål. Det gikk ikke og Vålerenga fikk avverget.

I det 38. minutt ble en lang pasning fra William Kurtovic headet ned i beina på Storbæk fra Kastrati. Storbæk fikk med seg ballen akkurat på innsiden av 16-meteren der han ble felt av Jonathan Tollås Nation. Straffesparket ble iskaldt satt i mål av Kastrati via stolpen.

sj_018623
KJEMPET: Christer Reppesgård, Joackim Olsen Solberg og El-Hadji Gana Kane holdt Vålerenga unna. (Foto: Sjur Stølen / Digitalsport)

Utligning og rødt kort

Minutter ut i andre omgang kunne Tollås Nation juble foran Klanen. Midtstopperen til Vålerenga fikk stå merkelig alene på et hjørnespark og stange inn utligningen.

Hjemmelaget tok tak i kampen og presset guttane bakover. Det fikk nok mange på bortefeltet til å tenke på om nok en ledelse skulle rotes bort på bortebane.

BLE FELT: Pau Morer ble lagt i bakken av Tollås Nation som fikk sitt andre gule kort. (Foto: Sjur Stølen / Digitalsport)

I det 63. minutt kontret guttane og Pau Morer kom akkurat foran Tollås Nation i en duell like utenfor 16-meteren. Vålerenga-spilleren fikk dermed sitt andre gule kort og marsjordre.

Utvisningen gjorde at guttane fikk tilbake initiativet i kampen. Først var Elliot Kebbie nære med å sende guttane tilbake i ledelsen, men markkryperen hans traff stolpen og spratt ut.

Avgjørelsen

Med kvarteret igjen å spille utfordret Kebbie oppasseren sin og kom alene med Robert Sandberg i Vålerenga-målet. Keeperen traff ballen først og fikk taklet den ut mot hjørneflagget. Storbæk oppfattet situasjonen og jaget ballen. I duell med keeper Sandberg utenfor 16-meteren vant Storbæk ballen.

Kapteinen slo ballen inn foran mål der Kastrati vant duellen mellem fem Vålerenga-forsvarere. Foran egne fans kunne han juble hemningsløst sammen med sine lagkamerater.

Flere mål ble det ikke og guttane kunne juble for sesongens første seier.

Eliteserien 3.runde
Vålerenga - Sandefjord Fotball 1-2 (0-1)
Ullevaal Stadion
Tilskuere: 6778

Mål: 0-1 Flamur Kastrati (38’), 1-1 Jonatan Tollås Nation (49’) 1-2 Kastrati (74')

Gult kort: Gana Kane, Kastrati, Kurtovic, Jónsson (SF)

Rødt kort: Tollås Nation,to gule (63')

Sandefjord Fotball (3-4-3): Ingvar Jónsson - El-Hadji Gane Kane, Christer Reppesgård Hansen, Abdoulaye Seck -Elliot Kebbie, Enric Vallès, William Kurtovic, Joackim Olsen Solberg – Håvard Storbæk, Flamur Kastrati (Naglestad, 76'), Pau Morer

Vålerenga (4-3-3): Robert Sandberg – Markus Nakkim, Jonathan Tollås Nation, Robert Lundstrøm, Rasmus Lindkvist – Abdisalam Ibrahim, Ghayas Zahid (Juklerød, 68'), Herman Stengel – Bård Finne (Johansen, 76'), Mohammed Abdellaoue, Muhamed Keita (Jääger, 65')