Vi var bare noen minutter fra poeng mot serielederen

- Veldig irriterende når vi utligner så sent i kampen…

(Sandefjord Fotball-Molde 2-3).

Sandefjords trener Hans Erik Ødegaard ieliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Molde på Release Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

SF-trener Hans Erik Ødegaard er selvsagt skuffet over at Molde helt mot slutten av kampen fikk pirket inn seiersmålet. – Ufortjent er det ikke, men når vi går opp til 2-2 helt på tampen – så bør vi klare uavgjort. Vi gir bort for mye – og spesielt i første halvdel av andre omgang er vi for gavmilde. Vi kom oss litt mot slutten – og det er surt å stå igjen med null poeng uansett. Hans Erik Ødegaard summerer opp etter at vi hadde gitt Norges kanskje beste fotballag en skikkelig fight…

For selv om gutta til Erling Moe hadde det meste av banespillet – så var det hjemmelaget som åpnet ballet. En strålende pasning fra Franklin Nyenetue skapte trøbbel inne i MFK-forsvaret – og der var også Mohamed Ofkir inne i feltet og bidro til panikken. Det endte med at målvakt Jacob Karlstrøm dundret ballen i brystet på Eirik Haugan. Og selv om det ikke var et kunstverk av en scoring – så var serielederen rystet. MEN i sekundene før dommer Espen Eskås skulle sette fløyta i munnen og blåse til pause – så fikk kampens store spiller – Martin Linnes sikte og skyte fra 16 meter. Vi gikk til pause med 1-1…

Og bare noen få minutter var spilt av andre omgang når Markus Kaasa uforstyrret fikk styre ballen inn fra relativt kort hold. Da trodde vi det skulle bli et stormløp mot SF-buret og keeper Hugo Keto. MEN vi snørte igjen sekken – og da Mats Haakenstad stusset ballen inn på bakerste stolpe med et kvarter igjen – så øynet vi sjansen. Så kom innbytter Ola Brynhildsen inn og ødela festen for Sandefjord fem minutter før full tid. – Det var rett og slett for ille – når vi er så nærme. Og den skuffende hjemmestatistikken fortsetter. Dessverre. MEN allerede til onsdag er det ny kamp mot Kristiansund. Og etter dette bitre nederlaget – så skal det bli enkelt å komme fryktelig tilbake. Mats Haakenstad – kaptein for kvelden – har revansjeplanen klar.

Mats Haakenstad ferier etter scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Molde på Release Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Også Martin Linnes trekker en lettelsens sukk etter at tre nye poeng er satt inn i banken – avdeling Møre og Romsdal. – Vi burde vunnet med langt klarere siffer. Vi hadde jo stålkontroll – og produserte en hel haug med sjanser – som vi burde omsatt i scoringer. Likevel visste vi at dette var en meget vanskelig bortekamp – og vi er lettet over at vi tok tre poeng mot et godt organisert Sandefjord. Martin Linnes (30) ble tungen på vektskålen i det sure regnet oppe på Release Arena. Han scoret Moldes første mål – og opptrådte som tilrettelegger for de to andre scoringene. Nå har Molde 11 kamper uten tap – og de skal bli vanskelige å ta framover. Vi sikter oss inn mot Kristiansund førstkommende onsdag.