Vi startet lovende – så overtok Vålerenga showet

- Dette er historien som gjentar seg

(Vålerenga-Sandefjord Fotball 4-0)

Åpningen på Intility Arena var positiv – sett fra SF sin side. Vi var nemlig fullt på høyde med gutta fra hovedstaden. Den første halvtimen. – Vi gir bort et hjørnespark – så blir vi tatt på en overgang. Og dermed så er det den gamle leksa. Billige baklengsmål og sånn har det jo sett ut i de siste tre-fire kampene. Nå må vi stå opp og vise karakter. Det skal sies at vi har hatt veldig mange skader. Nye spillere har kommet inn – og flere av dem var jo ikke i sesong da de kom til oss. Dette har tatt tid. MEN uansett så er vi altfor gavmilde. Trener Ødegaard er selvsagt ingen glad mann etter det klare bortetapet.

Og dette var Vålerengas sjette strake hjemmeseier – og de nærmer seg topplagene. Sakte, men sikkert. – Vi gjør en solid match – bortsett fra de første 10 minuttene. 4-0 i Eliteserien er strålende. Uansett. Vi hadde full kontroll – og nå er det bare klatring på tabellen som gjelder. Nå skal gutta få et par dager fri – og så er det full gass. Dag-Eiliv Fagermo var fornøyd etter kampslutt. Og han hadde all grunn til å smile foran drøye ni tusen tilskuere.

Etter 35 minutter så landet et hjørnespark i beina på Amor Layouni – og han pirket den inn fra kloss hold. Også skjedde det verste som kunne skje. Nesten to minutter på overtid før dommer Aslam fra Lier skulle blåse til pause – så tok den samme Layouni rennafart på egen banehalvdel. Han løp rett igjennom – og plasserte ballen i det lengste hjørnet for Jacob Storevik. 2-0.

Og motivert av den seine goalen kom Vålerenga-laget ut fra startblokkene med en gang i andre omgang. – Vi kunne jo scoret både fem og seks ganger, men det ble bare med to til. Fagermo summerer opp etter tre nye poeng. For både Tobias Christensen og Jacob Dicko Eng fikk nettkjenning etter pause. 3-0 kom etter et nydelig innlegg 45 grader ut i feltet fra Simen Juklerød – den kunne ikke sørlendingen Christensen misse på. Og mot slutten så headet unge Eng inn en retur. Dermed 4-0 og den åttende seriekampen uten seier for SF. – Tungt og skuffende. Vi er vidåpne – og vi kan jo ikke slutte å tro på at det vil snu. Vi lekker som ei sil. Kaptein Mats Haakenstad oppsummerer etter turen til hovedstaden. Vi registrerer at de lagene som er bak oss på tabellen – Jerv og Kristiansund – begge tapte sine kamper.

Annonse fra Eliteserien: