Vi har fortsatt alt i våre hender!

Joachim Soltvedts utligningsmål kan bety kvalikplass…

(Molde-Sandefjord Fotball 2-1)

Akkurat i kveld var ikke vårt knepne tap for årets seriemester det viktigste. Vi fulgte intenst med i kampen mellom Sarpsborg og Kristiansund. Og det var berg-og-dal-bane-nyheter derfra – første ledelse til Sarpsborg – så to raske mål fra vår hovedmotstander i bunnstriden KBK – og det var en periode ganske så bekmørkt. Så kom altså goalen til Soltvedt – og nå er alt opp til oss. Forutsetningene er malmklare. Vi må slå Haugesund hjemme i siste kamp – forutsett at Kristiansund slår allerede fortapte Jerv hjemme. Også tapet mot Molde var lettere å fordøye etter at dommer Aslam hadde blåst det hele av – og gullfesten og premieutdelingen sto for døren. Når vi summerer opp så var vi nærme ett poeng – og vi leverte vår beste prestasjon på lenge. Til tross for tapet…

Det var også selvsagt trist at Jesper Taaje ikke får være med mot Haugesund til søndag. Han pådro seg sitt fjerde gule kort – og må se det nervepirrende oppgjøret fra tribuneplass. – Det var selvsagt surt å ryke her oppe – MEN vi tapte for et bedre lag. Vi spilte imidlertid meget bra – og kunne faktisk ha rasket med oss en uavgjort. Jeg tror vi vinner hjemme i den siste kampen – selv uten meg. Nå kommer den viktigste uka i klubbens historie. Nå er det gode treninger og full konsentrasjon helt fram til kampen. Da får det briste eller bære. Midtstopper Taaje konkluderer etter den 14. kampen på rad uten seier. Det blir ikke 15 – ifølge Jesper. Han fikk sitt gule kort da David Fofana kom seg foran han – og hadde fri vei til målet. Straffen satte han selv sikkert inn bak Jacob Storevik.

Dette skjedde litt over midtveis i første omgang – og hjemmelaget gikk til pause med en 1-0 ledelse. Og i det samme momentet kom det dårlige nyheter fra Sarpsborg – først hadde Diop fyrt av en kanon nede i Østfold – og like før pause så hadde kaptein Ulvestad headet Kristiansund i ledelse. Da så det mørkt ut.  MEN det skulle snu – og håpet ble tent. Først kom det et prosjektil fra svenske Albin Winbo – han rappet til fra 20 meter etter et smart overhopp fra Rufo. 1-1. MEN Molde har Magnus Wolff Eikrem – og han er pur klasse. Han styrte inn ledermålet like etter at Albin tente gnisten hos SF-supporterne. Og flere mål ble det ikke. Og heldigvis heller ikke i Sarpsborg. Slår vi Jostein Grindhaug og hans Haugesund – så spiller vi kvalik. Også Mohamed Ofkir var lettet etter at nyheten om uavgjort i Sarpsborg. – Det var deilig å høre. Nå er det opp til oss. Jeg er selvsagt skuffet over tapet her – MEN nå har vi alt i våre egne hender. Og vi står sammen alle mann. Dette skal vi klare. Nå er håpet tent hos Ofkir og hos resten av gjengen. Takk til Soltvedt. Nå må vi gjøre resten sjøl…