Vi gratulerer Vetle med debuten...

U21-landslaget slo Nederland...

Nederland U21-Norge U21 1-2, Nijmegen). Vetle Walle Egeli fikk sin ordentlige debut på U21-landslaget – da han startet mot sterke nederlendere i går kveld. (Her ser vi laget vi startet med - Vetle nummer to nederst fra høyre - foto Rudi Fremstad, NFF). – Vi møtte et veldig godt lag – og sist gang Nederlands U21-landslag tapte en kamp – var mot Tyskland i semifinalen i U21-EM. Tilbake i 2021. Etter det har de 24 kamper uten tap. – Hjemmelaget hadde ballen mye mer enn oss, men sjansestatistikken viser 6-5 i vår favør. Vi forsvarte oss veldig godt kampen igjennom, hadde noen gode offensive øyeblikk og scoret to fine mål. Landslagstrener Jan Peder Jalland er selvsagt storfornøyd med hva guttene hans leverte.  Norge tok ledelsen allerede før to minutter var spilt. Kristian Malt Arnstad slo inn til Seedy Jatta som var sikker foran mål. 0-1. Ruben van Bommel utlignet for vertskapet midtveis i omgangen. Så lagde Andreas Schjelderup seiersmålet da han 10 minutter ut i andre omgang kontant satte en ball nede i hjørnet. Dermed en meget sterk 2-1 seier.

Landslagstrener Jan Peder Jalland forteller etter kampen at vi i alle de kampene vi har spilt hittil – har vi hatt ballen mer enn våre motstandere. - Men skal vi slå de beste lagene – så må vi være effektive og gjøre det som kreves. Vi må ha den rette råskapen i de rette øyeblikkene i begge boksene. Det har manglet så langt i våre bortekamper i kvalifiseringsspillet. (Vi gjør oppmerksom på at dette var en treningskamp). Jalland er selvsagt fornøyd etter triumfen over Nederland. Vi skylder å nevne at sist gang vi slo dem – var i U21-EM i 1998. Vi vant den gang 2-0 – etter to scoringer av Steffen Iversen. Vår mann Vetle Walle Egeli ble byttet ut i pausen – og inn kom Fredrik Oppegård. Jalland byttet for øvrig nesten hele det norske laget i pausen. Nå rettes blikket mot Stavanger – og EM-kvalifiseringskamp mot San Marino førstkommende tirsdag. Sist vi møtte dem i september vant Norge hele 7-0. En herlig debut for Vetle med seier mot kruttsterke nederlendere…