Vetle Walle Egeli blir SF-spiller ut 2026

Vetle – ennå ikke fylt 19 år – har forlenget sin kontrakt med Sandefjord Fotball ut 2026-sesongen. Han hadde opprinnelig en avtale ut 2024, men har nå tre og et halvt år igjen i blått. – Det gir meg både en trygghet og en følelse av tillit fra klubbens side. Det settes pris på. Etter to sesonger med mye tid på innbytterbenken – føler jeg nå at jeg har spilt meg til en fast plass. Så langt har jeg startet alle kamper. Du kan si at det definitive gjennombruddet mitt som fotballspiller – har kommet i 2023. En god periode i treningskampene – fast plass i Eliteserien – og i tillegg fast inventar på G19-landslaget. Det er nesten så jeg må klype meg i armen. Nå står jeg i rødt-hvitt og blått – mens nasjonalsangen spilles. Og jeg går inn til Eliteseriehymnen hver helg. Det er nesten en surrealistisk følelse. Ting kan skje fort i dette gamet. Og det har det virkelig gjort for min del. Vetle summerer opp en fantastisk 23-sesong. 

Vetle Walle Egeli, vår egen nummer 3 - Signert ny avtale som gjør han til SF-spiller ut 2026. Foto: Simen Hem
Vetle Walle Egeli, vår egen nummer 3 - Signert ny avtale som gjør han til SF-spiller ut 2026. Foto: Simen Hem

MEN en ting skal sies. Framgangen er fullt fortjent – og det har ikke kommet gratis. – Her overlates ingen ting til tilfeldighetene. Jeg er opptatt av detaljer. Summen av alle småting utgjør en stor forskjell. Derfor drikker jeg aldri alkohol. Har heller aldri testet det. Jeg spiser ekstremt sunt – og er opptatt av nok søvn og restitusjon. Jeg trener hardt – og har absolutt alt fokus inn mot fotball. Og det å utvikle seg videre. Og så må jeg si at dette året har vært helt strålende. Jeg har avsluttet 13 års skolegang (vi kan jo nevne for de som måtte tvile – at også her leverer Vetle godt over snittet) – også har jeg fått lappen. Det har gått over all forventning. Med alt. Nå har jeg tenkt å ta et friår fra skole – MEN har planer om å studere ved siden av idretten senere. For det er liten tvil om at all energi og konsentrasjon rettes inn mot fotballen. Vetle er krystallklar på hvor han vil. Og vi er glade for at han vil utvikle seg videre her i SF.

Og det hersker liten eller ingen tvil om hvor kikkertsiktet er peilet inn mot. Proffspill i utlandet. – Det har alltid vært en drøm hos meg – helt fra jeg kunne gå. Nå er det merkelig nok ikke bare en drøm – MEN et realistisk mål. Jeg vet at det kreves fartstid og masse spilletid her i Eliteserien. Og jeg har mer enn nok med tid. Også stortrives jeg her i klubben. Bra folk i alle ledd – også selvsagt i og rundt A-laget. Jeg er glad for at jeg har stått i det – med lite spilletid og mye benk. Nå kommer belønningen. I form av langtidskontrakt – og en flott utviklingsarena her i SF. Jeg vet at det bare er en ting som gjelder framover. Beinhard jobbing – og være ekstremt nøye med alle detaljer. Avslutter Vetle Walle Egeli. En unik og beinseriøs unggutt som vil lykkes. Akkurat det gir lave odds….

Annonse fra Eliteserien: