Vetle har hatt en tung sesong

- Håper det snur mot Tromsø...

 

2023 ble det definitive gjennombruddet for Vetle Walle Egeli. Fast plass på klubblaget – og spill i semifinalen i EM-sluttspillet for U19-landslag. Og det som kaptein. (På bildet over kommer Vetle inn fra innbytterbenken - en uvant situasjon for han denne sesongen - foto NTB). – Det gikk så det suste. SF beholdt plassen i den øverste divisjonen – og jeg var stabil på venstre-backen. Og da vi skulle åpne seriespillet borte mot Rosenborg dette året – så hadde jeg selvsagt håpet på en startplass. Det er jo derfor man satser alt på dette her. Alle ønsker jo å spille – og det var selvsagt et sjokk da navnet mitt ikke ble lest opp på kampmøtet halvannen time i forkant. Og etter den smellen – så har jeg stort sett blitt sittende på benken. Det er bare en ting å gjøre i en slik situasjon – trene på som bare det og opptre profesjonelt. Likevel forstår alle at jeg har vært gjennom en tøff periode – men jeg har virkelig anstrengt meg for å være en positiv bidragsyter i miljøet. Nå gjelder det både for laget – og meg personlig – å snu denne negative trenden. Kanskje jeg kan se på dette i bakspeilet en gang i framtiden – og tenke på at jeg har lært av det og kommet ut av det styrket. Alle vil oppleve nedturer i en karriere. Vetle er realistisk og fornuftig. Som alltid.

 

Vetle – nylig fylt 20 – har også blitt tatt ut på U21-landslaget – og hadde debutert der en uke før seriestarten på Lerkendal. – Fotballen betyr jo alt – og jeg har nok vært mer preget av den sportslige motgangen enn jeg har vist omgivelsene. Det er brutalt å sitte på innbytterbenken – når man bare har lyst til å hjelpe laget utpå banen. Men i dette gamet er det bare å ta sjansen når den kommer. Det betyr at jeg håper å bli med mot Tromsø – og prestere på en slik måte at det blir vrient å ta meg ut igjen. Vå må ha tre poeng mot Tromsø – og jeg vil bidra sterkt nettopp til det. I fjor var jeg på banen i bortimot samtlige minutter – og det sier seg sjøl at det ikke er noe i veien med sulten. Det er vel unødvendig å si at jeg er kampklar. Denne sesongen har vært min eneste nedtur så langt – og det er vel forståelig at det har vært litt tungt å håndtere. Nå ser jeg imidlertid kun framover. Vetle Walle Egeli har kontrakt med SF ut 2026. Og har god tid på seg til å kjempe seg tilbake på laget igjen.

 

Vi har tidligere skrevet om at 20-åringen fra Nanset er en helt unik idrettsutøver. En streng diett, nok søvn og null alkohol. Kikkertsiktet er peilet inn på proffspill i utlandet – og fotball for alle penga. – Det er planen for alle unge spillere med ambisjoner. Det er en drøm – og i fjor kom jo den drømmen nærmere og nærmere. Og det er en himmelvid forskjell på å være gloheit – til å forsvinne litt ut av mediebildet. Nå gjelder det å komme seg inn på sporet igjen. Målsettingen og målene mine er jo ikke justert ned. På noen som helst måte. Men nå handler alt om Tromsø. Tre poeng, en god søknad fra min side og et rykk forbi gjestene fra nord på tabellen. Kanskje blir 3. Juli datoen hvor alt snudde. Det er lov å håpe. Vetle er trolig back in business for fullt. Og det er nok mange SF-supportere som vil juble for akkurat det…

 

Annonse fra Eliteserien: