«Verdens best kjente nordmann til Komplett»

Søndag er Ole Gunnar Solskjær og hans Molde FK motstander på Komplett Arena.

To minutter ut i tilleggstiden under Champions League-finalen i 1999, så skrev Ole Gunnar Solskjær seg inn i historiebøkene. Han satte inn seiersmålet for Manchester United og motstanderen fra Bayern var slått. I tiden etter gikk barn i Kina og i bakgatene i Nairobi med draktnummer 20 og navnet Solskjær på ryggen. Hele verden visste hvem Ole Gunnar Solskjær var, og fortsatt synger de sangen hans på Old Trafford nesten tjue år etter det berømte sparket. På søndag sitter han på Moldes trenerbenk, når laget hans møter «Guttane». 

Annonse:

Solskjær hadde en fantastisk karriere som spiller, og scoret 126 mål på 366 kamper for de røde djevlene fra Manchester. I 150 av kampene så kom han inn som innbytter. Nå er det Sandefjord og tre bortepoeng som gjelder. – Etter 0-0 mot Haugesund var han fornøyd med ett poeng, og nå sist ble det en knepen cupseier mot Volda. – Det blir jevnt og hardt mot Sandefjord. De har overrasket så langt denne sesongen, kommer det fra Molde-treneren, som tydeligvis har respekt for det nyopprykkede laget fra Vestfold.

Bare tre tilbake

Molde stiller bare med tre av de spillerne som var der da Ole Gunnar sist trente Molde. Han var ansvarlig for to seriemesterskap (2011, 2012), og ett cupgull (2013), før han forlot Molde og dro til Cardiff. Etzaz Hussain, Mattias Mostrøm og Knut Olav Rindarøy er de eneste gjenværende fra gullårene. – I fjor så hadde vi tapt en slik krigerkamp som mot Haugesund i siste serierunde. Vi kommer med sterkere fysikk denne sesongen, sier mannen med 67 A-landskamper for Norge og 23 scoringer. Han skremmer likevel ikke Sandefjord-trener Lars Bohinen.

AJO_5340
TIL SANDEFJORD: Søndag tar Solskjær med seg Molde FK til Sandefjord. (Foto : Arve Johnsen, Digitalsport)

Fullt mulig

Lars er som vanlig rolig og samlet før oppgjøret mot Ole Gunnar og hans Molde. – Dette er fullt mulig. Jeg kan jo ikke røpe hele kampplanen, men vi skal møte dem høyt oppe i banen og ikke være beskjedne. I år har vi virkelig vist at vi har noe i Eliteserien å gjøre. Det styrker selvsagt selvtilliten i laget, og gutta har prestert solid så langt. Vi har seks nøkkelspillere ute av laget, men det gir mange nye sjansen. V i er kampklare som bare det, sier Bohinen, som leder et lag som har samlet seks poeng hittil. Og som samtlige eksperter dømte nord og ned før seriestart. 


NØKKEL: Bjørn Bergmann Sigurdarson er en nøkkelspiller for Molde. (Foto: Marius Simensen, Digitalsport)
NØKKEL: Bjørn Bergmann Sigurdarson er en nøkkelspiller for Molde. (Foto: Marius Simensen, Digitalsport)

Farlig trio på topp

Ole Gunnar Solskjær, som vant Kniksen-prisen som årets trener både i 2011 og 2012, disponerer over noen skumle angrepsspillere, som kan skape trøbbel for Christer Reppesgård Hansen og hans kolleger aller bakerst. Hurtigtoget Fredrik Brustad, kometen Sander Svendsen og en av Eliteseriens aller beste spillere, Bjørn Bergmann Sigurdarsson, vel og merke når han er påskrudd. – Islendingen er en klassespiller. Han har alle de kvaliteter som trengs. Håper han holder seg skadefri, kommer det fra Ole Gunnar Solskjær. Og publikum skal vite at vi har celebert besøk. Han ble nemlig utnevnt til Ridder av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden i 2008. Det er skikkelige folk som har ansvaret i Molde.

For ytterligere å illustrere Ole Gunnars heltestatus i Manchester – det kom 68 868 tilskuere til Old Trafford da målsniken avsluttet sin aktive karriere med en testimoniel-kamp mot spanske Espanyol den 2. August i 2008. Så får vi se om alle utmerkelsene hjelper han til poeng mot «Guttane». Vår mann med ansvaret – Lars Bohinen – er ikke overbevist.....

Annonse fra Eliteserien: