Veldig mye å glede seg over i Drammen

Årsbeste av SF mot Strømsgodset...

(Strømsgodset-Sandefjord Fotball 0-3). Vi hadde vært ujevne i treningskampene. Så langt. Mot Godset derimot så løsnet det. Både resultatmessig – og spillemessig. Vi var effektive – og aggressive. Bare så synd det ikke ble delt ut poeng i Drammen denne gang. Vi gikk ut i hundre – og Alexander Ruud Tveter var nære allerede etter to minutter. Men vi skulle ikke vente lenge. Allerede to minutter seinere – så satt den bak vikar-keeper Frank Stople. Nyinnkjøpte Per Kristian Bråtveit skal nok vokte buret for vertskapet når han er kampklar igjen. Fredrik Berglie headet inn et hjørnespark fra Filip Ottossons presise høyrefot. Og dermed så var SF i føringen. Vi noterer at hjemmelaget kom litt mer med etter hvert – etter at vi hadde gått rett i strupen på dem fra avspark. Og etter en drøy halvtime – så feier Alexander Ruud Tveter ballen i undersiden av tverrliggeren. (Alexander var sterk mot Godset - bildet over). Etter en fiks pasning fra Simon Amin. Den hadde fortjent en bedre skjebne. For det angrepet var det klasse over. 

Og nå kom byttene langt seinere enn vanlig. Logisk det inn mot seriestart. Vi har bare en treningskamp igjen – borte mot Odd. Før vi åpner serien mot Rosenborg på Lerkendal. Og en kar som Ruud Tveter fikk 85 minutter ute på kunstgresset. – Det var behagelig å kjenne at kroppen fungerte. Jeg ble ikke altfor sliten utover i andre omgang – og det var faktisk ganske så behagelig det hele. Vi styrte jo det meste. Og nå fikk vi også med oss et resultat. Det var nok bra for selvtilliten. For meg – og for hele laget. Personlig er jeg fornøyd med egen innsats – selv om jeg selvsagt burde justert skuddfoten fem centimeter lavere. Det kommer. Vær sikker. Ja, dette var virkelig et knepp opp. Vi leverte en meget solid innsats. For Strømsgodset er jo vanligvis en fryktet motstander på hjemmebane. Nei, dette var utrolig oppløftende. Også holdt vi nullen. Mye positivt herfra. Kommenterer Alexander Ruud Tveter. Han la ned mange meter. Som vanlig…

Vi måtte vente til det nesten var gått en time – før mål nummer to var et faktum. En fin stikker fant veien til Filip Ottosson – og vår spillefordeler på midten – han fant nettmaskene langt utenfor Frank Stoples rekkevidde. Kirurgisk avslutning av «Otto». Framspillet sto for øvrig Eman Markovic for. Fin timing og rett på fot. Godt håndverk av nykommer Markovic. Vi fikk også Jacob Dunsby på scoringslisten. Dunsby gjør alltid manns jobb – og når han i tillegg leverer målpoeng – ja da blir det som regel mer enn godkjent. Han banket en ball i mål etter at et Loris Mettler-skudd bare delvis ble avverget av Godset-forsvaret. 3-0 til SF. Det var en nydelig dag i Drammen. Dette var selvsagt en seier for et sterkt kollektiv – MEN en ekstra blomsterkvast til Simon Amin. Han var aggressiv, sterk i duellene og med godt overblikk. Han var jo borte nesten hele fjorårssesongen med skade  – og ser meget lovende for øyeblikket. Og det gjør hele gjengen for øvrig. Dette var gøy….

Annonse fra Eliteserien: