Vega er klarert for spill

Deyver Vega er nå spillerberettig, og klar for å ta på seg den blå SF-drakta igjen.

Deyver Vega ble som kjent klar for SF på overgangens siste dag (Deadline Day). Etter den tid har det vært endel som måtte falle på plass før Vega ble klargjort for spill.

Det hele startet med å se på løsninger for hvordan Vega skulle komme seg til Norge. Vega var da i hjemlandet Costa Rica etter at kontrakten i Romania var terminert. Strenge innreiseregler til EU gjorde dette vanskelig, og vi måtte bruke tid for å få dette igjennom. Espen Bugge Pettersen er veldig glad for at overgangen nå er på plass.

- Det endte opp med en søknad til Sjøfartsdirektoratet med diverse dokumentasjon på at han skal jobbe for Sandefjord Fotball. Denne ble godkjent, og Vega kunne deretter ta den lange turen til Norge.  

Deyver Vega i full sving på Sporty IPK. Foto: Simen Hem
Deyver Vega i full sving på Sporty IPK. Foto: Simen Hem

Etter ankomsten på Gardermoen ventet først noen dager på karantenehotell før resterende av karantenen kunne fullføres i boligen i Sandefjord. Deretter startet neste steg for å få arbeids -og oppholdstillatelse. Utfylling av dokumenter, ettersending til politiet og UDI. Tirsdag 28.september ble søknaden godkjent, og papirene var nå på plass for å fullføre overgangen. Onsdag kom gladmeldingen om at Deyver er spilleklar for klubben, og kan dermed være endel av lørdagens tropp mot Viking. 

Simen Hem, Team Manger rundt A-laget er nå lettet for at prosessen endelig er i mål.

- Det har vært en lang prosess som har tatt tid. Nå er vi veldig glade for at alle papirene er på plass, og overgangen er godkjent slik at Deyver nå kan ta på seg den blå SF-drakta igjen. Han ser veldig kvikk ut på trening, så dette lover godt. 

Annonse fra Eliteserien: