Våre unge talenter stormer videre

mange tok sjansen i årets første treningskamp

Sandefjord Fotball spilte sin første kamp i sesongen 2023 da de møtte Fram sist lørdag. Trenerduoen – Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm – stilte med to ulike lag i hver sin omgang. Og flere av våre unggutter gjorde seg positivt bemerket. Den aller yngste i gjengen – Edvard Sundbø Pettersen – spilte andre halvdel og tok virkelig for seg blant seniorene. – Jeg satt igjen med en god følelse etter matchen. Jeg fikk jo et treningsprogram av A-lagets fysiske trener Arnor Snær Gudmundsson – som vi skulle ha som veileder da det ble slutt på fellestreningene. Jeg har trent både styrke og mye løping. Det har tydeligvis hjulpet bra – for jeg ble ikke vippet unna i nærduellene og pusten var god. Edvard Sundbø Pettersen – fyller ikke 17 før til sommeren – og er en spennende midtbanespiller. Det har også andre klubber bitt seg merke i…..

For i høst var Edvard en sving hos topplaget Midtjylland og viste seg fram. Og han legger ikke skjul på at det er drømmen en gang i framtiden. Og spille i utlandet. – Nå er det imidlertid veldig motiverende å få trene med A-laget her i klubben. Selv om jeg realistisk sett nok må regne med at SF2 i 3. Divisjon blir min fremste utviklingsarena sesongen 2023. Jeg har som mål å få noen innhopp på førstelaget i løpet av sesongen, men jeg er jo bare 16 år. Så jeg har tiden på min side. Og nettopp unge Pettersen var en av hovedårsakene til at andrelaget endelig rykket opp etter en superspennende kvalik mot Råde. I den siste og avgjørende kampen tilbakela Edvard hele 13.2 kilometer. Han ville definitivt opp et hakk. Og selv om det også ble mange aldersbestemte landskamper og et treningsopphold i Danmark med et topplag – så var nok opprykket med kameratene her i SF høydepunktet. – Bussturen hjem derfra. Det var skikkelig moro. Edvard er klar for en ny A-trening i SF – og har bare gode skussmål å gi Ødegaard og Tegstrøm. 

Nede på kunstgresset (Gamle Stadion) sist lørdag så fikk flere unggutter sjansen mot Fram. Kampens eneste mål ble satt inn av Wally Njie (20) – hurtigtoget på topp som kom over fra Flint sist sommer. Også Jørgen Fjeldskår på høyrebacken startet kampen – og han kom tilbake igjen etter et år ute med skade i fjor høst. – Han har vist en stålvilje uten like – og vært disiplinert og blodseriøs. Samir Saric sa dette om 20-åringen da han kom inn på SF2 i fjor høst – og spilte en av hovedrollene da vi slo Råde i kvaliken. Mot Fram var Jørgen med for fullt – og vil selvsagt kjempe om en plass på bestelaget. I tillegg til Wally og Jørgen – så startet Filip Loftesnes-Bjune kampen mot Fram. Vi skal huske på at Filip kun er 17 år – selv om han debuterte i Eliteserien 12. Desember i 2021. Mot Lillestrøm. Filip har tross sin unge alder langt fartstid….

I andre halvdel kom blant annet Vetle Walle Egeli – han fyller 19 i neste måned. Vetle er den av unggutta som har bredest A-lagserfaring. Han var på banen i åtte Eliteseriekamper i fjor. Og han greide seg utmerket. Føyer vi til at Sebastian Holm Mathisen (17) spilte andre halvdel – og at Andreas Albertsen (18) erstattet Hugo Keto etter pause – og holdt nullen. Ja, da har vi vel ikke glemt noen av våre unge talenter. For det er vel sjelden – eller aldri – at Sandefjord Fotball kan varte opp med en slik vakker bukett av spennende unggutter. Det jobbes godt…

Annonse fra Eliteserien: