Vålerengas nye sportssjef gleder seg til kamp

- Sandefjord har kostet meg en tatovering...

Foto: Eurosport / discovery+ / NTB

Joacim Jonsson er ny sportssjef i Vålerenga, men før han tiltrådte den jobben 1. April i år så var han en meget synlig – og ikke minst – tydelig og lydhør fotballekspert på Discovery. – Jeg var bombesikker på at Sandefjord skulle rykke ned – og inngikk et veddemål på TV. Klarte de å beholde plassen – så skulle det tatoveres inn en blåhval. De klarte seg utmerket – og jeg måtte til pers. Jeg står jo alltid for det jeg har sagt. Også denne gang selvsagt. Det ble en hval – men det ligner mer på en knølhval. Joacim Jonsson er en fargerik herremann. På søndag er han ringside her på Release Arena.

Han er på plass sammen med sin nærmeste kollega i Vålerenga – trener Dag-Eiliv Fagermo. Mange medieeksperter var undrende til hvordan samarbeidet mellom to kom til å fungere. – Det er ingen problemer overhode. Jeg har aldri fryktet at det skulle by på utfordringer – MEN han har likevel overrasket meg. Kjemien er enda bedre enn jeg kunne håpe på. Han er en bra mann. Og hele VIF-gjengen er en imponerende og kompetent gruppe. Det å skifte fra TV-ekspert til sportssjef var et lykkelig valg. Det å jobbe så nær spillere og kjenne sagmuggen igjen – det har vært et savn jeg ubevisst har kjent på. Når det er sagt så har tiden på den andre siden av bordet vært lærerik. Joacim Jonson har nå en drøy måneds fartstid som sportssjef.

MEN det er i hovedstads-klubben – Joacim har lang erfaring i samme stilling fra Fredrikstad. – Tiden min i FFK var nyttig – og jeg har jo både spillererfaring og trenerbakgrunn. Så det er vel ingen overdrivelse å si at det meste har dreid seg om fotball. Konstaterer den energiske svensken som fortsatt har tilhold i Fredrikstad.

Og pr. nå er Vålerenga bak SF på tabellen. – Vi skal jo i utgangspunktet slå Sandefjord sju dager i uka. Det skal jo være en «no-brainer». Vi har langt bedre ressurser og et bedre utgangspunkt for å være en toppklubb. Når det er sagt – så må jeg si at SF har vært de siste sesongenes største overraskelse. Vi tapte jo 0-3 der i fjor – og har litt å bevise. Svensken er ydmyk og respektfull før det blåses i gang på søndag ettermiddag.

Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Jerv på Intility Arena. Foto: Annika Byrde / NTB
Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Jerv på Intility Arena. Foto: Annika Byrde / NTB

Og det er mange ting som Joacim lar seg begeistre over når det gjelder SF. – De kommer garantert ikke til å legge seg bakpå med fem mann. De spiller uansett sitt eget spill. Og det gjør de godt. Vi skal imidlertid være bedre, men sånn funker ikke fotballen. Det har lugget litt for oss denne våren. Vi hadde en god omgang mot Haugesund – ellers så har det vært ujevne prestasjoner fra vår side. Vi åpnet med et knepent tap mot Molde – hvor vi egentlig kunne tatt med oss ett poeng. Vi tapte likevel fortjent. Så ble det full pott mot FKH – før det ble bank (1-5) mot Glimt der oppe. Det var en skikkelig karamell. Jonsson summerer opp sesongen så langt og legger til at sist ble det en jobbeseier mot nyopprykkede Jerv.

Og Joacim Jonsson vet hva som er hovedproblemet for Vålerenga. – Jeg ser at mange kommenterer at våre såkalte stjerner ikke har levert varene så langt. De sikter jo til gutta på topp – Aron Dønnum og Vidar Ørn Kjartansson. Islendingen scoret jo begge våre mål mot Haugesund. Og han er virkelig på gang. Han har vært sylskarp på treninga den siste uka. Aron kommer. Og når vårt supertalent Osame Sahraoui heller ikke har produsert målpoeng – så blir det jo kritikk. Likevel vil jeg påstå at det handler om kollektivet. Laget har ikke funnet rytmen så langt i år. Det kan løsne allerede på søndag. Jeg håper jo det. Joacim Jonsson tar turen til Vestfold med et lag som hittil ikke helt har innfridd forventningene.

Annonse fra Eliteserien: