Utviklingsavdelingen fikk en oppfriskning i kosthold og ernæring

Hvordan kan idrettsutøvere få ut det lille ekstra, og stadig få en riktig utvikling?

Tidligere denne måneden hadde utviklingsavdelingen en litt annen treningsøkt på programmet. Her handlet det om å lytte, og notere. Kosthold og ernæring var tema, og Katharina Gjone stilte sporty opp for å holde foredrag til våre unge talenter. Katharina er utdannet kostholdsveileder og ernæringsterapaut, og har holdt en rekke foredrag for idrettsklubber i Vestfold. 

- Det å trene riktig, det tar andre seg av. Så vet jeg at kostholdet kan ha en stor påvirkning på resultatet av treningen, hvor rask progresjon man får, unngår skader osv. Det kan være de små tingene, som kan bli helt avgjørende. Sier Katharina Gjone til SF.

Foredraget var satt opp på en forståelig, enkel og mest gjennomførbar måte for spillere i alderen knyttet til utviklingsavdelingen. Og mange ble nok overrasket over hvor viktig kostholdet faktisk har å si i forhold til progresjon, prestasjon og skader. Det handler hovedsaklig om å ha det med seg i hverdagen, og sette et fokus på det.

- En av tingene jeg tror disse gutta husker godt, er 30 minutters-regelen. Det vil si karbohydrater, proteiner og væske innen det har gått 30 minutter etter trening og kamp. Det er viktig i forhold til å optimalisere og redusere restitusjonstiden, og det er her vi legger grunnlaget for neste økt.

Vi ønsker å takke Katharina Gjone for et strålende foredrag. Dette skal hjelpe oss på veien til å bli enda bedre. Utvikling handler ikke bare om fotballtrening, men å ta de riktige valgene utenfor banen også. Vi avslutter denne saken som Katharina sier så fint:

"En god restitusjon = progresjon = bedre idrettsutøver". 

 

Annonse fra Eliteserien: