Utvikling: - Keeperdagen ble en stor suksess

Søndag 30 oktober sto i målvaktens tegn når SF-akademiet gjennomførte keeperdagen i Sandarhallen. Vi vet at fotballkeepere ofte blir glemt i treningshverdagen. Vi ønsket å tilby en keeperdag med gode opplevelser gjennom lek, læring og mestring.

Ansvarlig for keeperdagen var SF sin dyktige keepertrener i utviklingsavdelingen Sven Moan Rui som fikk hjelp av keepertrener Kristian S. Ankersen (SF Kvinner) og tidlige målvakt i SF-akademiet Jesper H. Kjærnes og nå keeperansvarlig Store Bergan IL.

Hensikten med keeperdagen var å gi barn og unge fra breddeklubber i distriktet/ nærmiljøet i alderen 8-14 år en ordentlig smakebit på hvordan en læringsarena for målvakter - uavhengig av nivå og erfaring - kan gjennomføres. Det aller viktigste var å ha det gøy, med søkelys på fotball-lek, læring og mestring med ballen i hendene.

Deltakerne ble delt inn i grupper basert på alder og erfaring som keeper, slik at man var i gruppe med andre på omtrent samme nivå. Alle gruppene var innom tre stasjoner med følgende hovedtemaer: "Skuddklar", distribusjon av ball med fot og hånd og feltarbeid (innlegg og høye baller).

Vi har fått mange fantastiske tilbakemeldinger etter arrangementet med ønske om flere keeperøkter - og vi skulle gjerne ha åpnet for enda flere av de som stod på ventelisten - og som dessverre ikke fikk plass denne gangen.  Det er begrenset kapasitet i Sandarhallen i tillegg til programmet resten av dagen- gjorde at vi ikke klarte å håndtere flere. Vi lover at den store interesse motiverer oss til å gjenta keeperdagen igjen i 2023!

Hyggelig var det også å se så mange foresatte og keepertrenere fra Vestfold-klubbene som bidro på en veldig motiverende måte som positiv støtte fra sidelinjen i tillegg til ballhentere. 😊

Keepertrenerne ble med på det etterfølgende trenerseminaret - og denne søndagen hadde vi selvfølgelig temaet keeperrollen på programmet. Vi hadde invitert norsk fotball sin kanskje mest kompetanserike keepertrener, nemlig legenden og landslagets mangeårige keepertrener Frode Grodås. Han snakket om – «Hvordan trener de beste keeperne (i Norge og internasjonalt)» - «Hva er de viktigste egenskapene til en toppkeeper (jenter/ gutter)» - og «Hvordan kan vi som trenere overføre det til den praktiske hverdagen i vår egen klubb». Frode leverte med både erfaring fra egen karriere - i tillegg til praksiseksempler fra trening og NFF sin nye skoleringsplan for keepere.

Annonse fra Eliteserien: