Tror på ny opptur: – Vi kan slå Vålerenga

Hans Erik Ødegaard stiller med to nye spillere og fornyet selvtillit når Vålerenga kommer til Release Arena søndag kveld. Nykommer Chuma Anene senker gjerne moderklubben.

Søndag kl 18.00 sparkes Eliteserien i gang igjen etter landslagspausen. De ekstra dagene har også gitt SF-mannskapet mer tid til å lege alle sår etter stortapet mot Sarpsborg 08 før hvilen.

– Den var solid den smellen. Men vi gjorde feil der som vi ikke har gjort tidligere. Så vi får hope det var et engangstilfelle, sier Hans Erik Ødegaard til SFTV før møtet med Vålerenga.

De siste dagene har Sandefjord-trenerene jobbet hardt for å forberede laget på best mulig måte. Og Ødegaard er klar på hva som må til.

Kan vinne mot VIF

– Vi må være oss sjøl. Vålerenga er et bra lag som liker å ha ballen. Nå har vi møtt en del lag som gjerne overlater den til oss og legger seg mer bakpå. Så det blir litt andre utfordringer. Men gjør vi det vi kan godt nok, er vi også gode nok til å vinne mot et lag som Vålerenga, forsikrer han.

På overgangsvinduets siste dag kom tre nye spillere til klubben. Venstrebacken Ian Smeulers og spissen Chuma Anene har trent med laget den siste uka. Denne helgen fikk også Deyver Vega innreisetillatelse, men rekker ikke søndagens kamp.

– Vi trengte å forsterke noen posisjoner hvor vi var litt for tynne, og er veldig fornøyd med at vi klarte det. Vega blir naturlig nok ikke med mot Vålerenga da han ikke er i landet ennå, men de to andre har vært i trening og er klare til å bidra, bekrefter Hans Erik Ødegaard.

Men Chuma Anene er klar for å bidra i blått.

– Jeg er en offensiv type som liker å gå i rom, liker å komme til avslutninger. Jeg har jo kommet hit for å score mål, det er det jeg skal gjøre her, understreker den nye SF-angriperen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_f8-twDwseVs.jpg
Chuma Anene vokste opp i Vålerenga. Her er han i duell med Alexis Sanchez (!) i en treningskamp mellom Vålerenga og Barcelona på Ullevaal i 2013. (Foto: Vegard Grøtt / NTB)

Møter barndomsklubben

Anene har så langt levd et omflakkende fotballiv som har tatt ham på en innholdsrik rundreise fra Norge til Makedonia, Russland, Kasakhstan, Danmark og England før han landet i Sandefjord.

– Jeg er en type som liker å ta sjanser. Hvis jeg tenker at jeg ikke har noe å tape, så er det bare å gjøre det. Det har gitt meg erfaring. Jeg har spilt med og mot mange gode spillere. Det har vært litt av et eventyr, men det er godt å være tilbake i Norge igjen nå. Jeg er glad for å være her, sier Chuma Anene.

Den tidligere FC Midtjylland-spilleren tilbakeviser at han nå er kommet til en mindre klubb.

– Sandefjord er ikke en liten klubb. Det er en klubb i Eliteserien som jobber hardt hver eneste dag for å utvikle seg videre. Det gjelder også spillerne, og for min del starter det søndag mot Vålerenga, sier Oslo-gutten, som gleder seg spesielt til den matchen.

– Det er jo barndomsklubben min, der det hele startet. Så det blir litt spesielt, det gjør det.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_dmK1XWzKOz4.jpg
Trenerteamet Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm (bak) har utviklet SF videre. – Men prestasjonene svinger litt for mye, poengterer Ødegaard, her fra møtet mot Lillestrøm tidligere i år. (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB)

Et lag i utvikling

Trener Ødegaard har som alltid trua på poeng. Sammen med Andreas Tegström har han tatt store steg med laget i løpet av en vinter, vår og sommer.

– Totalt setter vi blitt en del bedre, ganske mye bedre. Men vi svinger fortsatt en god del, mener Hans Erik Ødegaard.

– I starten av sesongen sleit vi med å forsvare oss godt nok i egen boks, selv om vi hang med spillemessig i alle kamper. Og vi må bare fortsette å jobbe hardt for å utvikle oss, stramme opp det vi gjør foran begge målene. For vi har ballen såpass mye at vi bør score flere mål, og samtidig bør vi slippe inn litt færre.

– Hvordan er Eliteserien i dag sammenlignet med da du selv var spiller?

– Det var jo mye bedre da jeg spilte, fastslår Ødegaard, og ler en god latter før han legger til:

– Nei, det har jeg ikke tenkt så mye på. Den største forskjellen er nok at det er jevnere nå. Da jeg spilte, var Rosenborg så mye bedre enn alle andre. Nå kan egentlig alle slå alle.

PS! Du ser Sandefjord - Vålerenga på Release Arena eller direkte på TV Norge søndag kl 18:00.

Annonse fra Eliteserien: