- Treningskampene har vært så som så....

- men jeg er ikke det minste urolig...

Filip Ottosson er vår sentral på midtbanen – og 27-åringen fra Helsingborg var på banen i alle fjorårets seriekamper – og han er helt «lugn» med tanke på den framtidige seriepremieren den 1. April. Der skal vi møte et litt haltende Rosenborg på Lerkendal. (På bildet over ser vi Filip i fokus etter en kamp i 2023 - vi håper han blir et yndet intervjuobjekt også i år). – Det har lugget litt i treningskampene. Både resultater og prestasjoner har ikke vært slik som vi har ønsket. Det finnes vel ingen enkel forklaring – men det har vært en del skader, mange nye spillere og vi har jo ofte spilt med to ulike lag i kampene. Vi har jo brukt hele troppen – og hver enkelt har som regel spilt 45 minutter. Da sier det seg sjøl at det blir «så der». Nå skal vi nok spille inn en startellever i de siste treningskampene – slik at samspillet, relasjonene og rytmen forhåpentligvis sitter bedre. For vi har hatt meget gode treninger i hele perioden. Det lover jo bra. Filip er svært så optimistisk med tanke på 2024.

 

Og da vi spør skåningen om han vil se inn i glasskula – og antyde hvordan sesongen blir – så har han spådommen klar. – Vi så veldig tydelig i den første omgangen tidligere i år mot Lillestrøm (2-2) – at det er et stort potensial i spillergruppen. Den innsatsen lover bra. Også tror jeg helt alvorlig at vi slipper å vente helt til siste runde – for å vite hvilken divisjon vi spiller i til neste sesong. For den fysiske delen virker meget solid – og vi er langt bedre rustet i år enn vi var på samme tid i fjor. Det hadde vært deilig å vite at vi fortsatt er et Eliteserielag. Noen runder før slutt. Og det tror jeg vil skje. Også for min egen del er det litt å gå på. Eller ganske mye. Vi må alle være selvkritiske og ta skikkelig tak. Ingen ting kommer av seg sjøl i fotballen. «Otto» - har i flere treningskamper figurert som SF-kaptein – men er ikke sikker på om han får beholde bindet på armen. – Det betyr ikke all verden – men med min sentrale rolle på banen – så er det vel ikke helt unaturlig at jeg har en slik rolle.

 

Vår svenske spillefordeler trives i Sandefjord – og er ikke altfor plaget av hjemlengsel. – Jeg savner jo Emilia – min kjæreste. Hun bor og jobber i Helsingborg – og dette hadde vært fint å ha henne her i byen. Det er noe vi ønsker begge to. Så er det noen som behøver en dyktig HR-ansvarlig – så bare meld fra. Det hadde vært optimalt. Ellers så er jeg skadefri og klar for en ny Eliteserie-sesong. Jeg har aldri vært alvorlig skadet – og det har bare vært mindre smeller og litt smerte. Jeg har så langt sluppet unna – men det kan jo komme når du minst aner det. Bank i bordet. Filip Ottosson var meget solid i hele fjor – og bidro både med viktige scoringer og målgivende. – Som tidligere nevnt - jeg tror vi greier oss bedre i år. Dette fikser vi sammen. Ingen kvalik eller kniven på strupen i tolvte time. Vi har andre planer for 2024. «Otto» har klokketro på SF denne sesongen.

Annonse fra Eliteserien: