Trenerduoen vet hva de driver med

Byttet hele laget – men trygt videre i cupen

(2. Runde NM – Flint-Sandefjord Fotball 1-5)

Bare Franklin Daddys Boy Nyentue var igjen fra det laget som sist søndag slo Viking i Stavanger. Likevel hadde trenerduoen plukket ut et slagkraftig og sultent SF-lag – som tidlig avgjorde mot Flint. 4. Divisjonslaget fra Tønsberg var i andre runde for første gang i historien. Og det ble bråstopp. For ganske tidlig så viste det seg at det var klasseforskjell. Våre gutter ledet 2-0 etter 13 minutters spill – og matchen var i realiteten avgjort.

Trenerduoen og laget trygt videre til neste runde i NM
Trenerduoen og laget trygt videre til neste runde i NM

Den som åpnet ballet etter 10 minutter var unge Vetle Walle Egeli – han tok initiativ til en trekant – som han rolig plasserte bak Flint-målvakt Kim Bjørkesett. Han fikk det travelt denne fine kvelden på Flint Esso Arena – men Kim greide seg bra. – Det er et tett program om dagen – nylig har jeg spilt tre G-18 landskamper i Portugal – og nå 90 minutter her. MEN det er jo dette jeg liker aller best. Jeg synes det stemmer bra om dagen – og nå gleder jeg meg til trening med A-laget her i Sandefjord. Nå er det ikke landskamper før i september. Vetle Walle Egeli er i fin utvikling. Og han er bare 17 år. Vi er heldige som har han i blått….

Da Davyer Vega utførte sitt paradenummer – dragning til venstre med påfølgende «kirurgisk» presisjon- så var det over. Dette skjedde som sagt etter 13 minutters spill. Så fikk vi dagens bombe noen minutter seinere. Franklin dunket til på direkten etter en Flint-klaring – og det sa pang. En utrolig volley-scoring fra den livlige trønderen. Ved pause var det 3-0 – og våre gutter slapp seg litt ned den siste halvdelen. Det virket som vi hadde full kontroll.

Litt spenning – mente i hvert fall hjemmepublikummet det ble – da Wally Njie reduserte et stykke ut i andre omgang. MEN like etter så var Keanin Ayer på plass foran mål – og feide inn nummer fire. Ballen skiftet retning på en forsvarer – og vår venn Kim Bjørkesett var sjakk matt. Og da Ofkir valgte et soloraid – hentet fra øverste hylle – så var det over. Youssef Chaib sto i startoppstillingen, men merket litt murring i låret under oppvarming. – Jeg tok ingen sjanser, men er spilleklar mot Tromsø. Ingen fare. Sier Youssef Chaib . Og det var heller ingen fare i gårsdagens cupkamp mot Flint.

Annonse fra Eliteserien: