Viking_v_Sandefjord_AHB_15

Tok tidenes første seier i Stavanger

(Viking FK - Sandefjord Fotball 0-2) Guttane leverte en bunnsolid bortekamp og tok klubbens første seier på bortebane mot Viking.

Etter at poenget ble sikret på overtid mot Molde forrige helg, lot hovedtrener Lars Bohinen de samme elleve få starte søndagens kamp mot Viking FK i Stavanger.

Ble lave i første omgang

Som tidligere i sesongen virket forsvaret å ha god kontroll bakover. Hjemmelaget var det førende laget i første omgang, uten å skape det helt store.

- Vi startet ålreit i første omgang, men ble spilt litt lave. I andre omgang står vi høyere i banen og vinner ballen mye høyere. Vi var mer på i andre omgang, sa kaptein Håvard Storbæk etter kampen som også skrøt av forsvaret i dagens kamp.

For det sto målløst til pause på Viking Stadion. En stadion der guttane aldri tidligere hadde vunnet.

Viking_v_Sandefjord_AHB_02
(Michael Ledger fra Viking i aksjon mot Flamur Kastrati. Foto: Andrew Halseid Budd , Digitalsport

Effektive fremover

Midtveis i omgangen fikk guttane frispark midt inne på Vikings banehalvdel. Joackim Olsen Solberg stilte seg opp og siktet som han gjorde i forrige kamp, mot den storvokste forsvarskjempen Abdoulaye Seck. Seck vant duellen inne i feltet og vår tidligere målvakt Iven Austbø fikk akkurat vippet headingen over tverrliggeren.

I det 69 minutt satt ballen endelig i mål for guttane. Håvard Storbæk slo en pasning i bakrom på venstrekanten til André Sødlund. Unggutten la ballen til rette på sitt første touch og slo et perfekt innlegg mellom forsvaret og Austbø i Viking-målet. Stormende inn i feltet kom banens minstemann. Vår lille spanjol Pau Morer kastet seg frem og sendte bortelaget i ledelsen.

Bortesupporterne med vår tidligere kollega Kjell Rune Sellin i spissen hadde så vidt satt seg på setene sine når ballen lå i mål på ny. Et Jokke-frispark landet i feltet der Abdoulaye Seck fikk flikket ballen videre til Håvard Storbæk. Den fungerende kapteinen la ballen til rette på brystkassa og tuppet den videre i nettmaskene.

OVERLEGEN: Abdoulaye Seck hadde kontroll på hjemmelagets angrepsvåpen Kwesi Appiah. (Foto: Andrew Halseid Budd , Digitalsport)

Trygget inn seieren

Med tomålsledelse forsvarte guttane inn seieren og lot aldri hjemmelaget komme til noen store sjanser. Det var en strålende gjennomført bortekamp, der Bohinen skrøt av laget etter kampen.

- I dag var den bakre treeren var outstanding i duellspillet og de vinner stort sett alt som er, sa Bohinen til Eurosport etter kampen. - Seieren gir oss en viss ro, men vi har mye å utvikle i det offensive spillet vårt, fortsatte hovedtreneren.

Nå venter Haugesund på Komplett Arena lørdag 13. mai.