Tilbake i byen: – Stor takk til samarbeidsklubbene

De siste ukene har klubbens utviklingsspillere trent i mindre grupper i ulike Vestfold-kommuner. Fra i dag kan de endelig samles i Sandefjord igjen.

– Vi gleder oss veldig til fellesøkter hjemme på Gamle stadion igjen, sier utviklingslder Martin Jensen.

De siste tre ukene har klubbens talentfulle ungdomsspillere vært gjennom en krevende tid med nedstengning og strenge protokoller for trening. Med restriksjoner på 5A har det ikke hvert mulig å samle spillerne til vanlige fellestreninger i Sandefjord.

Organiserte treningsbobler

– Vi har etter beste evne forsøkt å opprettholde fotballaktiviteten, motivasjonen og det sosiale. Derfor kastet vi oss rundt og organiserte treninger ute i de ulike kommunene. Innenfor gjeldende smittevernsregler har nesten alle spillerne hatt et treningstilbud, forteller Jensen.

De midlertidige treningsboblene i spillernes hjemkommuner hadde ikke vært mulig uten hjelp fra de lokale breddeklubbene.

– Vi ønsker å rette en stor takk til breddeklubbene som har stilt sine anlegg og lag til disposisjon. Velviljen og samarbeidet har gitt oss muligheten til å trene godt i en vanskelig tid, poengterer utviklingslederen.

Sør i fylket har larviksgjengen trent hos Larvik Turn på Lovisenlund. I Tønsberg la Flint Fotball til rette. Tre spillere i nord har vært med Ørn Hortens G19-lag. Og i Færder har aktiviteten foregått med FK Eiks lag på banen til Nøtterøy.

– Det er grunn til rose både samarbeidsklubbene og våre egne spillere og trenere, sier Martin Jensen.

– Alle spillerne har utvist en imponerende positivitet. Alle har de fokusert på å utvikle noen av de individuelle ferdighetene som man ikke alltid får like mye tid til i en normal treningshverdag.

Bugge som trener

Tom Helge Jacobsen og Kjetil Egeli ledet hver sin treningsgruppe i Larvik. På Gamle stadion i Sandefjord hadde Samir Saric og Jensen selv ansvaret for sandefjordsgjengen.

Også daglig leder  Espen Bugge Pettersen har fungert som utviklingstrener. Han ledet Tønsberg-gruppa hos Flint Fotball.

– Et par spillere fra Holmestrand og Svelvik fant vi dessverre ikke en egen treningsgruppe til, men de har utvist en imponerende mentalitet og gjennomført egentreninger på høyt nivå. Jeg tror de har lært mye av det, understreker Jensen.

– De har bokstavelig talt tatt ansvar for egen utvikling, en nødvendighet for alle som ønsker å oppnå fotballdrømmene sine.   

Annonse fra Eliteserien: