Til tross for et nytt bortetap for SF2...

gledelig å ha Filip tilbake igjen...

(Madla-SF2 4-0, Madla Handelslag Stadion – 3. Divisjon, avdeling 2). Det ble et nytt nederlag for Samir Sarics rekordunge mannskap. Igjen ble det en lang reise for våre gutter – som allerede søndag satte seg i bussen på vei mot Rogaland. Sist vi var på langtur ble det 0-8 mot Staal Jørpeland – denne gang ble «bare» fire i sekken – men spillemessig var det mye å glede seg over. Og ekstra gledelig var det å ha Filip Loftesnes-Bjune tilbake på jobb igjen. (På bildet over ser vi Filip i aksjon mot Rosenborg i sin Eliteseriedebut - nå var han tilbake igjen etter skade - foto NTB). 19-åringen fra Tønsberg har vært lenge ute med skade, men åpnet på backplass og ble senere flyttet et hakk fram i banen. Han manglet selvsagt kamptrening, men var positiv med ball i beina. Rolig og rutinert gjennomførte han hele kampen. Gøy for Filip – og for alle oss andre i blått. Våre gutter åpnet bra – og holdt mer rutinerte og sterke Madla-spillere på god avstand. Helt til det 27. minutt. Da avsluttet Martin Dessingue fra en meters hold – og vi kom bakpå. Og ikke lenge etterpå så scoret samme mann igjen. 2-0 til hjemmelaget. Og da var det langt hjem…

 

Likevel så synes jeg vi hang godt med – og vi må ta i betraktning at vi er avdelingens klart yngste lag. – Vi har selvsagt mye å lære, men dette var et steg tilbake fra siste kamp mot Fram (1-1). Da var vi virkelig gode. Det nytter ikke å være naive i vår tilnærming – og gi dem rom etter mange feilpasninger. Vi slurvet i overkant mye. Også skapte vi overraskende lite framover. Vi skal imidlertid huske på at vi møtte et robust og kynisk hjemmelag. De fikk kampen inn i sitt spor – og dermed var det gjort for vår del. Når vi er underlegne fysisk – så må vi være smartere. Det var vi definitivt ikke. Denne gang. Vi er i en prosess – og det krever en ekstra bratt læringskurve. Allerede til lørdag hjemme på Jotun Arena mot serieleder Pors – så må vi opp i ringene. Jeg har selvsagt trua. Samir Saric er overbevist om at hele gjengen klarer å nullstille til den kampen. Vi er fortsatt over nedrykksstreken – og vi skal holde oss der. Vi endte på sjuendeplass i fjor – og ifølge treneren så skal vi også neste sesong spille i 3. Divisjon.

 

For etter pause kom det to baklengs til. Etter 64 minutter så satte Ali Memed inn sitt niende mål for sesongen – og dermed så var det hele avgjort. På overtid så kunne Ask Ekeland fastsette resultatet til 4-0. På plusskontoen kommer selvsagt Filip Loftesnes-Bjune sitt etterlengtede comeback – men det var også mye annet som er verdt å merke seg. Vår 18-årige kaptein Storm Arbøll Karlsen var initiativrik fra sin backplass – og det er imponerende at han tross sin unge alder – allerede har tre sesonger bak seg på dette nivået. Vi må også gi noen blomster til vår siste skanse – selv om det ble noen litt uvørne utrusninger innimellom. Vår16 år gamle Alem Omerinovic hadde noen fenomenale reflekser – og da tilgir vi noen feil i feltet. – Dette er læring og atter læring. Vi må være tålmodig med unggutta. Trener Saric vet utmerket godt at han har en talentfull gjeng – men alt tar tid. Nå retter vi blikket inn mot Pors og hjemmekamp om fem dager….

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: