Tidlige mål ødela: – Må vinne neste kamp

Rosenborg - Sandefjord Fotball 4-1 (3-0): SF kom til Lerkendal for å rette opp inntrykkene fra tidligere sesonger, men en svært dårlig start ødela alle sjanser til poeng i Trondheim.

Kampen var i realiteten over etter 20 minutter. Da ledet Rosenborg allerede 3-0 etter to scoringer av Carlo Holse og ett av Stefano Vecchia.

– Vi henger ikke sammen i det hele tatt de første 20 minuttene. Vi åpner veldig dårlig, de får spille rett gjennom oss, og spesielt på høyresiden var det åpent, sier Hans Erik Ødegaard til SB.

Med over 17.000 tilskuere på Lerkendal var det vanskelig for trenerteamet å nå ut med beskjeder for å forbedre prestasjonene. Og på mange måter var det allerede for sent.

– Vi blir rundspilt de første 20 og det ødelegger kampen fullstendig, sier keeper Jacob Storevik.

– Før kampen ble vi enige om å gjøre det litt enkelt i starten for å komme inn i det. Så begynner vi med to individuelle feil, og den ene ender jo med scoring.

Etter pause bedret det seg ikke nevneverdig for SF. Rosenborg hadde flere muligheter til å øke ledelsen før Dino Islamovic utnyttet nok en feil i SF-forsvaret – og hamret inn 4-0.

Fem minutter senere reduserte Alexander Ruud Tveter til 4-1 med en vakker scoring, men det var for lite og for sent for Sandefjord.

Allerede onsdag får de blå muligheten til å reise kjerringa. Da kommer Strømsgodset til Release Arena. Og etter en tyngre periode, bør SF ha poeng, helst en seier.

– Den kampen må vi vinne, så enkelt er det, sier Jacob Storevik.

KAMPFAKTA

Rosenborg – Sandefjord 4-1 (3-0)

Eliteserien 23. serierunde

Lerkendal Stadion: 17.439

Mål: 1-0 Carlo Holse (6. min), 2-0 Stefano Vecchia (17. min), 3-0 Holse (20. min), 4-0 Dino Islamovic (64. min), 4-1 Alexander Ruud Tveter (69. min)

Kort: RBK: – SF: Jonsson, Ze Eduardo, Moen Foss, Vales, Kurtovic

SF (4-3-3): Jacob Storevik – Vidar Ari Jonsson, Sander Moen Foss, Marc Vales, Ian Smeulers – Erik Brenden (Sødund 64. min), Ze Eduardo, William Kurtovic (V. Walle Egeli 87. min) – Moussa Njie (Nyenetue 64. min), Alexander Ruud Tveter, Kristoffer Normann Hansen