Tårevått farvel med Marc Vales...

Toppidretten er en kynisk bransje. Trivelige folk kommer til klubben, men dessverre så drar de også. Vår andorranske venn Marc Vales Gonzalez er et godt eksempel. En spirituell herremann med temperament, entusiasme og lidenskap for fotballen. Han kom fra finske SJK i Finland for tre og et halvt siden – og har blitt veldig knyttet til byen og klubben her. Og ikke minst – til folkene i og rundt Sandefjord Fotball. Derfor ble det et emosjonelt farvel når nå fotballeventyret fortsetter i Malaysia. Dagen i dag var et farvel med en herlig fighter og en fin fyr.

Marc har vært en nyttig spiller for SF og figurert som lagets kaptein ved flere anledninger. Han var i 2021 en av tre i kapteinsteamet sammen med Harmeet Singh og Jacob Storevik. Likevel ble ikke fjorårssesongen som Marc og klubben hadde håpet på – skader var klart en medvirkende årsak og det faktum at vi hadde mange solide stoppere i troppen. Derfor ble partene enige å avslutte samarbeidet et år før kontraktens utløp – og på fredag ble det tog til Gardermoen og tårer på Sandefjord Stasjon. Marc, kona Iris og sønnene Nathan (3) og Logan (1) satte kursen for nye eventyr i Malaysia.

Marc kommer fra Andorra og har foreløpig spilt 79 A-landskamper for minilandet – men har møtt en rekke store fotballnasjoner så langt. Han spilte blant annet mot England på Wembley i fjor – og fikk drakta til Harry Kane etterpå. Han gjorde også et litt usedvanlig bytte i spillertunnelen – han byttet kortbukse med Kieran Trippier. Det er ikke så vanlig. Det har nok blitt flere seire med Sandefjord enn med Andorra – på sine nesten 80 matcher har det bare blitt fire trepoengere på landslaget. Marc har stort sett spilt klubbfotball på Sekunda B-nivå i Spania, men var i sin tid tilknyttet Real Madrids C-lag. Og det ble faktisk flere treninger med datidens stjernelag med Christiano Ronaldo i spissen.

Her i Sandefjord har han vært en svært synlig midtstopper med en herlig innstilling. Han har gått i fronten – og vært svært delaktig i klubbens framgang de siste sesongene. Han fikk 65 obligatoriske kamper – og vi husker alle hans to mål mot topplaget Molde. Begge scoringene ble matchavgjørende. Nå takker vi Marc Vales for en fremragende innsats for klubben. Og ønsker han lykke til i Asia.

Tom Dahl Frøshaug

Annonse fra Eliteserien: