Tap mot KBK: – Vi kløner det til for oss selv

Kristiansund - Sandefjord 2-0 (0-0): Etter tre strake seire uten baklengsmål endte bortemøtet mot KBK med tap søndag kveld. Mest frustrerende for SF var måten hjemmelaget scoret på.

– Vi starter ikke kampen spesielt bra, men kommer bra inn i det i andre halvdel av 1. omgang. Det som skjer etter pause er vi ikke spesielt fornøyd med. Etter hvert mister vi både strukturen og rytmen, og kløner det til for oss selv på begge scoringene, oppsummerer en nedstemt SF-trener Hans Erik Ødegaard.

Kristiansund stadion har vært et vanskelig sted å hente poeng for guttane. Seks tidligere møter har endt med ett fattig poeng for SF. Og det ble ikke poeng denne gangen heller.

– Vi har mange skader og en tynn tropp akkurat nå. Før pause gjør vi det ganske bra, men utover i 2. omgang er KBK sterkere enn oss. Jeg synes de var det beste laget og vinner fortjent, sier en ærlig Jacob Storevik.

I vurderingen av de de to baklengsmålene, er han et ekko av sin egen trener.

– Det var bare klønete av oss. To selvmål egentlig, mener SF-keeperen.

En snau time var spilt da KBK kom rundt på Sandefjords høyrekant. Plutselig var Christoffer Aasbak alene. Skuddet var ikke spesielt godt, men Storevik ble satt ut av spill da ballen skiftet retning i et SF-bein.

– Vi forsøker å kjempe oss tilbake i kampen, men vi finner aldri tilbake til den gode perioden før pause da vi var flinke til å spille av presset deres. Vi slutter å spille og det blir mest rot, sier Ødegaard.

I rotet var det KBK som fant mest rom og muligheter. Først måtte Storevik ut i full strekk oppunder tverrliggeren. Returen reddet Sander Moen Foss på streken. Men seks minutter før slutt ble det ping-pong i gjestenes forsvar.

I sin iver etter å rydde opp satte innbytter Jørgen Kili Fjeldskår ballen i eget mål.

– Det er sånt som skjer, og vi får ikke gjort noe mer her nå. Vi må hjem for å omstille oss. Det fine er at det kommer en ny kamp igjen allerede onsdag, sier Jacob Storevik og retter blikket mot hjemmekampen mot FK Haugesund.

Etter 11 kamper i årets sesong har Sandefjord fortsatt til gode å spille uavgjort. Med fem seire og seks tap holder guttane fortsatt en 10. plass i Eliteserien før Strømsgodset og Odd har ferdigspilt søndagens runde.

Kampfakta

Kristiansund BK - Sandefjord Fotball 2-0 (0-0)
Kristiansund stadion
Mål: 1-0 Christoffer Aasbak (56), 2-0 Jørgen Kili Fjeldskår (selvmål, 89)
Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik - Brice Wembangomo (Jørgen K. Fjeldskår fra 83), Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler, Mats Haakenstad – Zé Eduardo (Marc Vales fra 77), Amer Ordagic (André Sødlund fra 77), William Kurtovic – Vidar Ari Jónsson, Alexander Ruud Tveter, Franklin Daddys Boy Nyenetue (Sivert S. Gussiås fra 71)

NTB_7r7D6WLpB14.jpg
Sander Moen Foss fortviler etter tapet mot Kristiansund. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB)

 

Annonse fra Eliteserien: