Tap 1-2 mot LSK i årets andre treningskamp

Likevel positive tendenser

(Lillestrøm-Sandefjord Fotball 2-1)

 Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm hadde også denne gang bestemt seg for å bruke hele gjengen.  – Planen er å kjøre en startoppstilling i en drøy time – også la resten få prøve seg. Sånn ble det. Og det var både struktur og gode prestasjoner fra flere kanter. MEN vi fikk en real kalddusj etter bare to minutter og 29 sekunders spill. Et innlegg fra venstre gikk via hodet på Jesper Taaje – og smatt inn bak Hugo Keto aller bakerst. Likevel så stabiliserte vi oss etter baklengsmålet – spilte oss ut på vanlig måte bakfra. Og utover i første omgang – så fikk vi også kombinasjonene til å stemme bedre. Og da det nærmet seg hvilen – så dundret vår svenske nykommer – Danilo Al-Saed – inn et drømmemål fra 16 meter. LSK-keeper Skjærstein kunne bare hente ballen ut av buret. 1-1 til pause.

Og vi som av ulike årsaker valgte å se kampen på TV – oppdaget at det ikke bare var Follo-banen som har signalproblemer. De første 45 var vanskelig å få med seg, men heldigvis så ble bildene fra LSK-hallen klokkerene i andre halvdel. Og som Hans Erik signaliserte på forhånd – etter 67 minutter så kom det sju nye spillere innpå. Og allerede i pausen så ble Jacob Dunsby, Ian Smeulers, Lars Markmanrud og  Filip Loftesnes-Bjune erstattet med Franklin Daddys Boy Nyentue, Federico Bikoro, Vetle Walle Egeli og den sist signerte SF-spilleren Fredrik Berglie. Sistnevnte greide seg utmerket som stopper – og var både nøyaktig med pasningene og plasseringssikker. En solid debut i blått for den gamle Skeid-kapteinen.

MEN da det gjensto et drøyt kvarter så slapp vi igjennom 18-åringen Henrik Skogvold – som plasserte ballen trygt og presist forbi keeper-erstatter Andreas Albertsen. Til tross for det knepne tapet – så var dette en oppløftende sesonginnledning fra SF sin side. Vi fryktet jo at da vi mistet kantene Ari Vidar Jonsson og Kristoffer Norman Hansen etter 21-sesongen – at de skulle bli vanskelige å erstatte. Så kom Mohamed Ofkir – og fikk SF-supporterne nesten til å glemme islendingen og «Kri» sin forsvinning. Så har vår toppscorer «Moa» flyttet på seg – og har allerede scoret for sitt nye lag Vålerenga. Selvsagt er det naturlig å savne hans kvaliteter helt der framme. MEN så har en ny angrepsspiller allerede vist seg fram – Danilio Al-Saed. Kanskje kan svensken bli årets gave til våre trofaste fans. Vi gleder oss til fortsettelsen…

Annonse fra Eliteserien: