Storseier mot Viking: – En veldig solid prestasjon

Sandefjord Fotball - Viking 3-0 (1-0): Med tre vakre scoringer ble SF kvitt hjemmespøkelset og noterte lagets største seier i Eliteserien på to og et halvt år.

– Hadde vi ikke vunnet hjemme siden 1. august?!

En glad, men vantro Kristoffer Normann Hansen var tydeligvis en av få som ikke hadde fått med seg det media fokuserte mest på før lørdagens kamp mot Viking: Sandefjords elendige hjemmestatistikk.

SF hadde ikke vunnet på hjemmebane siden Molde ble slått 2-1 i fjor. Den etterlengtede trepoengeren kom i det 13. forsøket.

– I så fall var det på tide, sier Kristoffer.

Jónsson åpnet festen

For seieren var fullt fortjent. Sandefjord var klart best i solsteika på Release Arena, og tok ledelsen i det 35. minutt da Normann Hansen på vakkert vis tok ned en crosser fra Harmeet Singh, kombinerte med Enric Vallès og fant Vidar Ari Jónsson på bakre stolpe.

Islendingen fikk på ingen måte rent treff på ballen, men nok til at ballen gikk i mål. Og hjemmelaget skulle aldri gi fra seg ledelsen.

– Vi har en periode i starten av 2. omgang da vi ikke er så gode. Det var ingen god fotballkamp akkurat da. Og på stillingen 1-0 kan egentlig hva som helst skje. Men så kommer vi fint inn i det igjen, er flinke til å bruke ballen, og da blir Viking løpende etter oss, forklarer Hans Erik Ødegaard.

SF-treneren var ydmyk og glad etter seieren. Sammen med trenerkollega Andreas Tegstrøm har han jobbet hardt med gutta for å luke bort feilene som har kostet dyrt i sesongens første kamper.

– I alle kampene våre har vi hatt perioder der vi er like gode som i dag, så vi er ikke først og fremst så mye bedre. Forklaringen er heller at våre dårlige perioder er mye kortere, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vidar Ari Jónsson jubler etter å ha satt inn 1-0 mot Viking. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

En klar identitet

Etter et halvt år med laget har Ødegaard og Tegstrøm satt sitt eget preg på SF.

I lange perioder fungerte det høye presset mot Viking. Og gang på gang viste de blå en offensiv aggressivitet som publikum på stadion vet å sette pris på.

Etter en times spill stresset Alexander Ruud Tveter fram en feil i Vikings backrekke, og Normann Hansen lot ikke sjansen gå fra seg. Med et godt plassert skudd i lengste hjørne noterte kantspilleren seg for sin tredje scoring i år.

Enda vakrere var 3-0. Innbytter William Kurtovic viste klasse da han spilte fri Vidar Ari Jónsson på høyrekanten. En annen innbytter, Sivert S. Gussiås, møtte innlegget på første stolpe og hælflikket ballen i korthjørnet.

– En deilig scoring, innrømmer Sivert, som endelig fikk hull på byllen etter måltørke i fjor høst og en skadeplaget oppkjøring til årets sesong.

– Det er alltid godt å komme fra benken og punktere kampen. Jeg synes det var en veldig solid kamp av oss. Vi gjorde det vanskelig for Viking, og jeg forstår at de er misfornøyd med egen innsats, sier han.

Alexander Ruud Tveter jobbet hardt og utrettelig på topp og var nær sin første scoring. Det ble med én assist. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Største siden 2018

For det meste handlet om SF denne gangen. Antall avslutninger passerte 20-tallet. Antall sjanser var tosifret. Og 3-0 var egentlig ikke et mål for lite mot et Viking som til tider ble utspilt.

Vi må faktisk tilbake til 4-1-seieren mot Start den 4. november 2018 for å finne sist gang SF vant med tre mål i Eliteserien.

–  Det er veldig bra at vi holder nullen og scorer tre, men vi er mest opptatt av å se på prestasjonen, sier Hans Erik Ødegaard.

Da glemmer han heller ikke forsvarsarbeidet, og spesielt boksspillet, som har vært en akilleshæl i de første kampene.

– Vi har trent mye på å forsvare boksen den siste tida, og når vi i dag ser resultatet av det vi trener på, så styrker det både selvtilliten og trua innad. Vi har hele veien sagt at vi må trene oss bedre, og det skal vi fortsette med.

Mats Haakenstad (t.v.), keeper Jacob Storevik og Zé Eduardo jubler etter solide 3-0 mot Viking lørdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Kampfakta

Sandefjord Fotball - Viking 3-0 (1-0)

Release Arena - 600 tilskuere

Mål: 1-0 Vidar Ari Jónsson (35), 2-0 Kristoffer Normann Hansen (58), Sivert S. Gussiås (90).

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler (Zé Eduardo fra 64), Mats Haakenstad – Harmeet Singh, Amer Ordagic (William Kurtovic fra 69), Enric Vallès (Erik N. Brenden fra 80) – Vidar Ari Jónsson, Alexander Ruud Tveter (Sivert S. Gussiås fra 80), Kristoffer Normann Hansen (Franklin Daddys Boy fra 80).