Stor stemning, men målløst i derbyfesten

Sandefjord Fotball - Odd 0-0: Hele 4.673 tilskuere fant veien til Release Arena for den store fylkesduellen. Men lagene klarte aldri å finne veien til mål, og til slutt var nok SF mest fornøyd med ett poeng.

Mot slutten av kampen var det nemlig Odd som skapte de største sjansene, men Jacob Storevik viste sin klasse i SF-buret.

Først var han ute i full strekk etter en god avslutning av Milan Jevtovic. Deretter viste SF-keeperen stor reaksjonsevne da han kastet seg ned og parerte en avslutning fra kloss hold.

Fantastisk ramme

– Det er deilig å kunne bidra, sier en smilende Storevik etter det som totalt sett ble en tam forestilling på Release Arena.

Det var ingenting å si på rammene rundt eliteserieoppgjøret mellom fylkets to toppklubber på herresiden. Gratiskampen hadde samlet 4.673 tilskuere, det høyeste antallet på stadion på flere år. Og pyroen lyste i kamp med sola.

Men dessverre levde fotballen aldri opp til forhåndsreklamen på denne vakre oktobersøndagen.

(Artikkelen fortsetter under)

NTB_xrph8UQE7Z0.jpg
Deyver Vega og resten av Sandefjord-laget klarte sjelden å trenge gjennom Odd-forsvaret. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Kampen døde ut

Etter bare seks minutter var William Kurtovic den første til å få sjansen, men midtbaneeleganten headet Deyver Vegas innlegg utenfor mål. Like etter var den gamle SF-kjempen Flamur Kastrati farlig frampå for gjestene.

Men så døde kampen ut, og tok ikke helt av igjen før i sluttminuttene da Storevik måtte i aksjon to ganger.

– Vi skulle gjerne hatt tre poeng, og lenge hadde jeg en følelse at vi kunne ta det. Men slik kampen utviklet seg, er vi nok heldige som får med oss ett, sier en ærlig SF-keeper til SB.

Det ene poenget betyr at Sandefjord beholder 11. plassen på tabellen med sine 26 poeng. Samtidig har laget tøffe kamper i vente framover.

I de fire neste serierundene skal SF ut i bortekamper mot Rosenborg, Bodø/Glimt og Molde. Det er ikke akkurat enkle oppgaver.

I tillegg kommer Strømsgodset besøk til Release Arena onsdag 27. oktober kl 18.00.

KAMPFAKTA

Sandefjord – Odd 0-0 (0-0)
Release Arena – 4.673 tilskuere

SF (4-3-3): Jacob Storevik – Vidar Ari Jonsson, Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler, Ian Smeulers – Erik Brenden (Risan Mørk 71. min), Harmeet Singh (Ze Eduardo 46. min), William Kurtovic (Sødlund 90. min) – Deyver Vega (Nyenetue 77. min), Alexander Ruud Tveter, Kristoffer Normann Hansen

Annonse fra Eliteserien: