Stor festaften for Rosenborg på Lerkendal

men bortelaget fikk ikke være med…

(Rosenborg-Sandefjord 3-0).

Alt lå til rette for en skikkelig fotballfest på Lerkendal. 20149 tilskuere, strålende vær og eim av gode, gamle dager var rammen. Og både blåruss, de med røde overaller og RBKs trofaste tilhengere fra Kjernen kunne fortsette festen ut i de små timer etter kampslutt. 3-0 til hjemmelaget – uten at «Guttane» kom inn i matchen fra start av. Vi ble advart allerede etter fire minutter da Olaus Skarsem testet Jacob Storevik. Vi slapp unna denne gang, men fire minutter seinere var de der igjen. En lang ball fra Noah Holm til banens bestemann – Stefano Vecchia – som i ro og fred kunne legge ballen død, lade og skyte. Uten at SF-forsvaret var i nærheten. En brutal start for gjestene…

Og presset fortsatte – det sto 10-1 i avslutninger til RBK etter de første 35 minuttene. Og for å være helt nøytral – så kunne ledelsen til pause vært større enn det ene målet til svenske Vecchia. I andre omgangen så startet SF langt friskere – og vi kom til en stor sjanse bare noen minutter etter hvilen. En herlig og presis pasning fra William Kurtovic plasserte Franklin Daddys Boy helt alene med Rosenborgs landslagskeeper Ander Hansen. MEN vår talentfulle trønder har vel truffet bedre ved tidligere anledninger. Det skulle vise seg å bli avgjørende. For istedenfor balanse – så kom både nummer to og tre for Kjetil Rekdals mannskap. Først fikk Edvad Tagseth score etter en ny markeringsglipp i SF-forsvaret. Han fikk sikte, lade og skyte på halv volley fra kort hold. Også måtte Kurtovic felle Noah Holm etter en Jesper Taaje-miss – og dermed var det over. Stefano Vecchia var sikker fra 11 meter.

Noah Holm (t.h.) og William Kurtovic under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sandefjord på Lerkendal Stadion. Dommer Rohit Saggi gir gult kort til Kurtovic.Foto: Ole Martin Wold / NTB

Etter straffescoringen gikk SF litt i oppløsning – og det ble mye rart fram til dommer Saggi blåste for siste gang. Hans Erik Ødegaard fikk ikke akkurat det vorspielet han ønsket seg. – Vi var ganske tamme i første halvdel – så bedret det seg i starten på den andre omgangen. MEN etter Rosenborgs tredje var det slutt. Vi gjorde en rekke feilvalg – hvor vi mister ballen i farlige soner. Vi går over til å forsøke oss på egen hånd – og det blir en kollektiv svikt. Vi ønsker jo å spille vårt eget spill, men vi blir slitne og stressa etter hvert. Likevel kunne kampbildet blitt annerledes hvis Franklin hadde satt sin store sjanse på stillingen 0-1. Det klarte vi ikke – og det ble etter hvert ganske tungt. Hans Erik Ødegaard summerer opp etter et nytt tap, men når sant skal sies så var forestillingen her oppe et knepp opp fra hjemmekampen mot Vålerenga likevel…

Langt lystigere var RBK-trener Kjetil Rekdal etter revansjen fra det sure nederlaget mot Strømsgodset sist. Det forlangte kravstore trøndere – og det var en lettet og glad trenerveteran etter tre poeng på hjemmebane. - Det svinger litt – og det er mye å forbedre fortsatt. Likevel er 3-0 i Eliteserien helt fantastisk. Vi sto jo stort sett på Sandefjords banehalvdel i 90 minutter – så det var vel ikke akkurat ufortjent. Jeg er fornøyd med at gutta var aggressive fra start av – i motsetning til sist i Drammen. Likevel burde vi ha omsatt det spillemessige overtaket på en langt bedre måte. Vi var for lite effektive. Kjetil Rekdal har alltid noe å plukke på, men kan ikke skjule lettelsen etter seieren over Sandefjord. SF måtte denne gang spille statistens rolle. Nå venter Lillestrøm på lørdag….