Stian Kristiansen blir SF-spiller ut 2026-sesongen...

kommer fra serievinner Bodø/Glimt...

Sandefjord Fotball solgte midtstopper Jesper Taaje til Strømsgodset tidligere i år – og det tok ikke så lang tid før et alternativ på den plassen – kom på besøk her på Jotun Arena. Stian Kristiansen ble i fjor sommer solgt fra 2. Divisjons-klubben Junkeren – og gikk til naboklubben Glimt. (Stian Kristiansen på plass på Jotun Arena – han satser på å bli vår nye «midtstopperstjerne) – på bildet over). Det var en barndomsdrøm den gangen – men det viste seg at veien til A-lags spill hos fjorårets seriemester var lang. Det var allerede fire solide midtstoppere på plass på Aspmyra – Brede Moe, Marius Lode, Isak Helstad Amundsen og Odin Bjørtuft. For ikke lenge siden så kom også Tromsøs Jostein Gundersen sørover fra Tromsø – og dermed så ble det i overkant med konkurrenter om en fast plass. Plusser vi på noen lovende unggutter – så ble det plutselig veldig mange stoppere. Likevel ble 25-åringen fra Vevelstad på Helgelandskysten med Bodø/Glimt med på treningsleiren i Marbella tidligere i år – før han avbrøt og satte kursen mot Sandefjord. – Beklager at jeg ikke har bedre farge – MEN jeg var bare i Spania i en dag. Forteller Stian da han var innom klubblokalene her forleden.

 

Stian har spillerbakgrunn fra tredje nivå med Junkeren – og der får han de beste skussmål – blant annet fra trener Joachim Kildal. – Vi kan være stolte her i klubben som har klart å utvikle en spiller av Stians kaliber. Han har jobbet knallhardt og fortjener å få spille i Eliteserien. Dette sa Kildal da hans elev Stian Kristiansen gikk til Bodø/Glimt. Han skrev en kontrakt med Glimt ut 24-sesongen. Nå blir han imidlertid SF-spiller. Junkeren-treneren sier videre at Stian har en strålende venstrefot – og skyter både godt og hardt. Vi noterer også at det var stor interesse fra OBOS-laget Ranheim – før han gikk til Glimt. Han var så godt som enig med Kåre Ingebrigtsen og hans lag – da han brått gjorde helomvending – og valgte Kjetil Knutsen og Norges beste lag. Han skrev på for Glimt 17. August 2023.

 

Stian Kristiansen har også spillerbakgrunn fra Brønnøysund – hvor han spilte noen sesonger før det ble Mosjøen. – Så ble det fire år i Junkeren – MEN bare en halv sesong i 2. Divisjon. Og dette er min første tur til Sandefjord – og det virker jo lovende. Jeg har hatt samtaler med Hans Erik Ødegaard – og han virker som en hyggelig kar. Og jeg vet jo at han er sterk faglig. Hans trenermakker Andreas Tegstrøm blir også et nytt bekjentskap. Det stemmer som min gamletrener Kildal sier – jeg har et brukbart venstrebein. Også er jeg sånn passe god i luftrommet. Jeg grep sjansen da SF kom på banen. Det var jo seks/sju gode midtstoppere i Glimt – og jeg fikk ikke sjansen der i fjor høst. Kjetil Knutsen mente jeg var et hakk under de som spilte. Jeg var selvsagt ikke enig. Jeg håper veien fram til Eliteseriespill her er noe kortere. Avslutter Stian Kristiansen. Vi ønsker han velkommen til SF.

Annonse fra Eliteserien: