Stian debuterer i Eliteserien borte mot RBK....

- Kan være et godt tidspunkt å møte dem på....

Det kan likevel slå begge veier. Vi har alle registrert at Rosenborg har slitt i treningskampene. Og sist ble det tap 5-0 i Stavanger mot Viking. I generalprøven. Det skaper uro i Trondheim – og vi vet jo at trønder-publikummet er kravstore. Nå venter Sandefjord i premieren. (Stian Kristiansen i aksjon - se bildet over). – Rosenborg har stolte tradisjoner – og skal vel være et bedre lag enn oss. I hvert fall på papiret. Også vet vi jo at fotball ikke er matematikk. Vi har hatt to fine treningskamper inn mot kampen på Lerkendal – med seier borte mot Strømsgodset og Odd nå sist. Likevel blir det nok brutalt å møte revansjesugne trøndere foran tusenvis med fanatiske supportere. Vi har selvsagt den nødvendige respekten – men er samtidig klar over at det stemmer bedre og bedre for oss. Personlig er jeg klar for min Eliteseriedebut – og samspillet med makker Fredrik Berglie har fungert bra i det siste. Og jo mer jeg får spilt sammen med resten av gutta – så fungerer samarbeidet med resten av kollektivet bedre også. Jeg har spilt mye – det var vel bare i kampen mot Sarpsborg 08 jeg ikke var på banen. Så nå er jeg spent og topp motivert foran min første viktige poengkamp i norsk Eliteserie. 25-åringen fra Vevelstad på Helgelandskysten finpusser kampformen i dagene før det blåses i fløyta. 

Og det hører til historien at Stian ikke fikk sjansen i Bodø/Glimt da han ble hentet over dit fra Junkeren i fjor sommer. – Jeg var innstilt på å vise meg skikkelig fram for trener Kjetil Knutsen – men jeg slet med en vond ankel. Og det er ikke optimalt å spille med brudd i ankelen. Jeg var ikke klar over at skaden var så alvorlig. Jeg registrerte bare smerten. For bruddet ble ikke oppdaget i tide – slik at jeg ikke fikk vist meg fra min beste side. Det er historie. Nå er skaden leget – og jeg merker ikke noe til vondter i ankelen. Jeg er fit for fight – og er ikke livredd for nivået – selv om jeg går ut mot det gamle storlaget med ydmykhet og respekt. Jeg gleder meg til fullt trøkk fra tribunen, kampen om viktige poeng og spille sammen med lagkamerater som er fulle av selvtillit. Vi har holdt nullen i de to siste kampene mot sterke motstandere – og scoret fem framover. Og for de som har vært her en stund – så påstås det at troppen er mer homogen og at den fysiske formen er bedre enn på samme tid i fjor. Stian Kristiansen kan gjøre savnet av Jesper Taaje og Sander Moen Foss mindre denne sesongen. Åpningen har vært meget lovende….

Og han trives i klubben og med sine nye lagkamerater – MEN han har ikke slått seg ned i Sandefjord. – Jeg har fått meg leilighet i Tønsberg.  En halv times kjøretur om morgningen med en kopp kaffe – det er en perfekt åpning på dagen. Noen dager kjører jeg alene – andre ganger kjører Sander Risan Mørk og Jakob Dunsby sammen med meg. Dette fungerer strålende. Nå håper jeg på at kjæresten Elise får seg jobb her i distriktet. Hun er fra Son – og ønsker jo også å være i nærheten av familien og hjemstedet sitt. Hun jobber i Politiet – og har en fin stilling oppe i Bodø. Og det er jo ikke bare å forlate en sikker jobb i den etaten – for alle vet jo at det er utfordrende å få en tilsvarende stilling her nede. Hun er likevel flink til å komme på besøk – men det beste er jo å få henne hit. På permanent basis. Nå er imidlertid blikket rettet inn mot Rosenborg og Lerkendal. 1. April klokken 17.00 så smeller det….

Annonse fra Eliteserien: