Sindre klar for nye utfordringer: - En utrolig fin reise i SF

Sindre Eia Holtung (32) slutter i Sandefjord Fotball, og skal nå begynne som fysioterapeut i Holmestrand Kommune. Vi ønsker å rette en stor takk til Sindre for hans tid i SF.

​​​​​​Sindre Eia Holtung (32) har vært en viktig mann for Sandefjord Fotball sitt A-lag over flere år nå. Han kom til Sandefjord Fotball under sesongoppkjøringen 2017, og har siden den tid vært mannen som har tatt mest på kroppene til våre fotballspillere. Alt tar en slutt, og nå er Sindre klar for nye utfordringer som fysioterapaut for Holmestrand Kommune. Sindre starter i jobben førstkommende mandag 12.april, og en erstatter er allerede på plass i Mathias Askjer som har vært tett på laget gjennom en lengre periode. 

Daglig Leder, Espen Bugge Pettersen har kun fine lovord å si om vår viktige mann og syntes det naturligvis er trist å miste en viktig støttespiller:

- Sindre har vært en viktig og betydningsfull del av vårt medisinske team de siste årene. Han har bidratt sterkt med sin faglige kompetanse og reflekterte tilnærming, til å holde spillertroppen i god forfatning og klar til trening og kamp. Sandefjord Fotball  hadde et sterkt ønske om å beholde Sindre i klubben, men har stor forståelse for at han nå ønsker å starte en ny epoke i livet. Vi ønsker han all mulig hell å lykke på veien videre.

Mathias Askjer, som har vært tett på både akademiet og A-laget siden i fjor sommer, vil gå inn i Sindres rolle. I tillegg vil resten av det medisinske teamet, Espen Strøm Normann og Frode Grøndahl, innta en enda tettere operativ rolle rundt A-laget på daglig basis. Med denne konstellasjonen føler vi at det medisinske- og terapeutiske området fortsatt vil være svært godt ivaretatt.

Takk for innsatsen, og masse lykke til videre!
Takk for innsatsen, og masse lykke til videre!

- Mange flotte opplevelser

Vi har tatt en liten avskjedsprat med fyisoterapauten Sindre Eia Holtung for å høre om hans tid i Sandefjord Fotball.

Fortell litt om tiden din i Sandefjord Fotball, og hva du nå skal bevege deg videre på?
- Jeg starta i Sandefjord Fotball under oppkjøringa til 2017 sesongen. Da var det fortsatt Espen Strøm-Normann som var tettest på A-laget, og jeg spilte andrefiolin der samtidig som jeg hadde ansvaret for akademiet. Selv om jeg hadde en del erfaring som fysioterapeut fra før, var det mye nytt med idrettsfysioterapi og fotball, så det var veldig fint i starten å få jobbe tett med Espen som er så erfaren og dyktig i faget. Første offisielle kampen min var borte mot Brann 16. mai med fullsatt Brann Stadion og skikkelig trøkk. Jeg debuterte med å stange huet i taket på innbytterbenken og løpe innpå banen uten at dommeren hadde vinka meg inn. Det blei bratt læringskurve for meg, og ei ny historie til Laffens rikholdige repertoar. 

Veien videre har vært innholdsrik og variert og etter hvert i fulltid med A-laget. Jeg har rukket å jobbe med en håndfull forskjellige trenerteam med ulik filosofi og tilnærming til faget. Jeg har vært med på to sesonger der vi holdt plassen i eliteserien, ett nedrykk og ett opprykk. Hele følelsesspekteret.  

Tida mi i SF har i det hele tatt vært en utrolig fin reise. Det er en spesiell jobb som krever mye tid, men som gir masse flotte opplevelser tilbake. Jeg har fått reist land og strand i Norge på kamper, og på treningsleirer i utlandet. Jeg har blitt kjent med en haug fantastiske mennesker i og rundt fotballen. Som fysioterapeut tviler jeg på at det finnes noen annen jobb der man får kjenne på ekstasen, skuffelsen og fortvilelsen, og gleden av å nå mål sammen som et lag slik som fotballen kan by på.

Nå går veien videre for meg og jeg skal starte som fysioterapeut i Holmestrand kommune på mandag. Livet blir litt mer A4 reint praktisk, og jeg ser fram til nye utfordringer der. Jeg husker også at jeg hadde noen hobbyer før jeg begynte i SF, så forhåpentligvis vil tida framover fylles med mer musikk og bandaktivitet, jakt og fiske, volleyball mm. Bunnsvillen på nytt hus blei også lagt i går, så det ei blir spennende tid med husbygging framover.

Beste minne i Sandefjord Fotball?
- Opprykket til Eliteserien i 2019. Det var mange gode lag med gode forutsetninger som kniva i toppen og vi gjennomførte en skikkelig sterk sesong der vi klarte å holde trøkket oppe hele veien og berga direkte opprykk. Det var noen nøkkeløyeblikk på tampen av sesongen der, som da Erik Mjelde scora på frispark borte mot Ull/Kisa som sitter godt i minnet. Veldig fin fyr og flott avslutning på en stor spillerkarriere. Festen hjemme i Sandefjord med laget og supportere etter det var spikra på hjemmebane mot Jerv var også av den bedre sorten.

Hva vil du savne mest?
- Folka! Det er så mye bra folk i og rundt Sandefjord Fotball. Spillergruppa, medisinsk avdeling, trenerteam, matrial, administrasjon, kjøkken. Alle sammen. Jeg har vært så heldig å ha behandlingsrommet mitt lokalisert midt mellom garderoben og dusjen. Da er man midt i handlingens sentrum. Jeg tror neppe jeg kommer til å le like mye i arbeidstida i resten av min yrkeskarriere..

Takk for innsatsen!

Hele Sandefjord Fotball ønsker å rette en stor takk til Sindre for hans arbeidstimer, lojalitet og tilstedeværelse. Holmestrand Kommune får en svært dyktig fysioterapaut de neste årene. Lykke til videre, Sindre!

Annonse fra Eliteserien: