Simon er tilbake for fullt etter sin ryggskade...

- Trodde en stund jeg måtte legge opp...

Simon Amin var borte stort sett hele fjorårssesongen med en lei prolaps. Så alvorlig var skaden at den truet 26-årings videre karriere. (På bildet over ser vi Aleksander Damnjanovic Nilsson til venstre – og Simon til høyre – foto: NTB) – Det var lange perioder under 2023 – hvor jeg virkelig trodde at jeg måtte legge skoene på hylla. Jeg hadde det tungt – og det så bekmørkt ut. Jeg spilte de to første seriekampene mot Ham/Kam og Tromsø – så ble smertene bare verre og verre. Det var strålinger nedover ryggen og ned i beina. Jeg forsøkte selvsagt ulike behandlinger, men til slutt ble det endelig operasjon. Dette skjedde på Oslofjordklinikken i slutten av august. Bjarne Lied var kirurgen som «reparerte» meg.  Han er topp klasse. Jeg kunne nok levd et vanlig liv uten operasjon, men skal du spille toppfotball så var nok inngrepet helt nødvendig. Jeg begynte kjapt å trene så smått – og fikk noen innhopp på slutten av fjorårssesongen. Likevel var jeg ikke kvitt smertene – og det tok nok omtrent et halvt år før jeg var smertefri. Siden oppstarten i januar har jeg vært på samtlige treninger. Uten å merke noe til skaden. Nå er jeg endelig en vanlig fotballspiller igjen. Simon Amin er vår sterke mann på «mittfältet».

 

Det ble mange kamper sammen med Simon i sofaen på Jotun Arena i fjor. – Selv om det var hyggelig – så var det til tider frustrerende å sitte som tilskuer. Jeg ble positivt overrasket over at jeg ganske fort fikk tilbake min faste plass. Det var selvsagt en tillitserklæring fra trenerteamet – og en ekstra motivasjon for meg personlig. Nå er jeg ekstra nøye med tøying og styrking av ryggen. Dette gjøres hver bidige dag. Nå er jeg tilbake i den hverdagen jeg hadde – før prolapsen. Glemt er smertene, frykten og at jeg ikke fikk sove om natten. Jeg lå i fosterstilling. Og det var jo en stund siden sist jeg lå i den posisjonen. Nå føler jeg selvsagt på en spesiell glede – og en ekte stolthet over at jeg er tilbake i manesjen. Forteller den gamle Trelleborg-spilleren – som også har erfaring fra «Allsvenskan» med Ørebro. Der ble det spill fra 2018 til og med sesongen 2020. Simen står for øvrig registret med en landskamp for Syria. Han er født i Hallsberg i nærheten av Ørebro, men har også statsborgerskap til Syria. Begge Simons foreldre er derfra.

 

Nå venter Fredrikstad borte – og SF-gjengen er lovet massiv støtte. To busser fylt opp med «Blåhvalar» og en med «Småhvalar» tar båtturen via Strømstad – og er ventet til plankebyen like før klokken 14.00 Og vi vet også at mange supportere tar bilen bortover. Vi oppfordrer selvsagt «tvilerne» til å ta dette som en søndagstur. Vi blir trolig minst 300 på plass der. – Og jeg forventer at denne kampen blir vår tøffeste til nå. Vi har jo møtt dem for ikke så lenge siden – og de er veldig fysiske og ligger lavt. Det er ikke lett å slippe igjennom der. Likevel føler jeg at vi i de tre første kampene har vært best – uten å få betalt for innsatsen. I den siste kampen mot Lillestrøm var det jevnt – vi hadde en omgang hver. Både i den første kampen mot Rosenborg – og ikke minst i den andre mot Odd – så følte jeg vi hadde full kontroll. Gode prestasjoner gir ikke nødvendigvis poeng. Nå er det på tide å få med oss noe hjem fra Fredrikstad. Avslutter en skadefri og offensiv Simon Amin. Han passer bedre utpå gressteppet – enn i sofaen her på hjemmebane.

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: