Simon Amin har signert for SF

Den svenske midtbanespilleren Simon Amin har signert en toårs-avtale med Sandefjord Fotball. 25-åringen er allerede på plass her i byen – og deltok på A-lagets trening mandag. Han spilte de to seneste sesongene for Trelleborg i Superettan – Sveriges svar på vår Obos-liga. Før det spilte han på det øverste nivået for Ørebro. Det ble tre sesonger der fra 2018 til og med 2020-sesongen. – Jeg er vokst opp på et lite sted i nærheten av Ørebro – Hallsberg – kjent som et viktig jernbaneknutepunkt i Sverige. Jeg trives best i åtter-rollen på midtbanen – hvor jeg får brukt mine egenskaper på best mulig måte. Jeg liker å drive ballen framover, vinne dueller og bidra med godt overblikk og sterk fysikk. Simon har foreløpig ikke fått noe særlig inntrykk av sin nye hjemby, men har gode kilder på at det spesielt om sommeren er et fantastisk sted å være.

Simon er på jakt etter leilighet og bor nå foreløpig på hotell. – Jeg kommer hit «ensam» og det betyr at jeg kan gi alt for fotballen. Minst 200 prosent. Har jo bare meg selv å ta hensyn til. Jeg er motivert for å utvikle meg videre. Det var mitt positive inntrykk av begge A-lagstrenerne – Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm – som fikk meg til å flytte hit for å spille for SF. De overbeviste meg – og jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på sesongen. Har jo registrert at vi beholdt plassen med et nødskrik. Dette må vi endre på i år. Vi må unngå kvalik denne sesongen. Simon Amin har lest seg litt opp i det siste – men har aldri møtt noen av sine nye lagkamerater tidligere. 

Simon Amin er klar for SF, og vil benytte draktnummer 21
Simon Amin er klar for SF, og vil benytte draktnummer 21

Simon Amin – med en registrert A-landskamp for Syria – danner en svensk «hær» av kompetente midtbanespillere i SF dette året. Vi har meget god erfaring med Alexander Nilsson (ex. Malmø FF) som dessverre gikk skadet store deler av fjorårssesongen på grunn av et tretthetsbrudd. I tillegg har vi nylig signert Filip Ottosson (ex. Landskrona) og Danilo al-Saed (ex. Sandviken). – Det blir ekstra gøy og motiverende at det finnes flere svensker her. MEN uansett så ligger ambisjonene der hele tiden. Jeg gleder meg til å ta fatt – og er alltid i riktig modus når det blåses til kamp. Simon står så langt oppført med 104 profesjonelle kamper – og er klar for de neste hundre. Nå i blå drakt. Vi ønsker også han velkommen til SF.

Annonse fra Eliteserien: