Siiiiuuuu! – Jeg håper å score flere mål

I over ti år har den tidligere høyrebacken, Vidar Ari Jónsson (27), hatt en Cristiano Ronaldo-tatovering på leggen. Denne sesongen har han også kunnet feire som forbildet sitt.

– So far, so good, sier Vidar Ari Jónsson etter trening en tidlig oktoberdag.

Med åtte seriemål så langt er 27-åringen fra Island vår toppscorer denne sesongen. Som omskolert høyreback er han plutselig lagets farligste våpen.

– Først og fremst tror jeg det handler om måten vi spiller på. I perioder leverer vi strålende fotball, og jeg er heldig som får ha den siste touchen.

Det er beskjedne ord fra den kalde islendingen. Skudd i krysset med høyre og venstre bein og hodestøt i dueller med barske eliteseriestoppere, krever mer enn heldige berøringer.

– Det er selvfølgelig veldig moro å score. Det er herlig, innrømmer han.

– Jeg spilte mest i tierrollen som liten. Men fra jeg slo gjennom i Fjölnir har de fleste sett på meg som en offensiv høyreback. Også i Brann og deretter Sandefjord ble jeg hentet som det. Men Hans Erik og Tegan signaliserte tidlig at de ønsket å dyrke meg i en kantrolle, nærmest som ving. Kanskje mest for å slå innlegg, men det er blitt noen mål også. Og jeg håper selvsagt det blir flere, smiler han.

(Artikkelen fortsetter under)

DSC03090.JPG
Vidar står med åtte mål i Eliteserien denne sesongen, men vil gjerne bidra med flere. Her er han i kamp med Deyver Vega på trening. (Foto: Tom Erik Andersen)

Tatovering på leggen

På leggen bærer han en tatovering som røper at toppscorerambisjonene har vært der lenge. Hårsveisen er ikke ulik. Og den såkalte «siiuu»-feiringen tar du ikke feil av.

Vidar Ari Jónsson har Cristiano som sitt store forbilde, derfor «CR7» på leggen.

– Jeg var vel 15 år, og en skoledag fikk jeg og en kompis en veldig god idé, forteller han.

– Ronaldo var min store helt. Jeg ønsket  meg en slik tatovering, men var ikke gammel nok. Så jeg fikk onkelen min til å skrive under for meg. I dag er det en god historie, og jeg tenker ikke så mye over den. Men jeg er fortsatt en stor fan, og håper at han får se den en dag.

Han smiler igjen. En hvit perlerad som selv forbildet ville vært fornøyd med.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å spille med de beste. På rommet mitt var det plakater av Ronaldo overalt. Familien min er United-supportere, så jeg ble på en måte født inn i det. Men jeg fulgte ham lojalt til Real Madrid og videre til Juventus. At han nå er tilbake i United, er selvfølgelig bare stort, et lite eventyr.

(Artikkelen fortsetter under)

DSC03286.JPG
Hans Erik ødegaard (t.v.) og Andreas Tegstrøm (t.h.) har flyttet Vidar fram i en mer offensiv rolle enn tidligere. Det har betalt seg. (Foto: Tom Erik Andersen)

I tenkeboksen nå

Som toppscorer i en eliteserieklubb vet han at oppmerksomheten øker nå. De fire landskampene for Island kan bli flere. Drømmen om å komme til en større liga er plutselig mer realistisk.

– Jeg skal innrømme at jeg tenker litt. Jeg er på utgående kontrakt, er 27 år, har samboer og to barn. Men først og fremst konsentrerer jeg meg om å bidra her. Vi ønsker å fullføre sesongen med en opptur, og det gjelder også meg personlig. Vi er sultne på mer alle sammen.

Men drømmen fra gutteromsdagene er naturligvis fortsatt levende.

– Absolutt, sier Vidar Ari Jónsson.

– Jeg ønsker å spille på høyest mulig nivå. Jeg vil spille for Island igjen. Og én dag skal jeg bytte drakt med Cristiano Ronaldo etter kamp. Kanskje gi ham en high-five også.

– Han er over 36 år nå?

– Ja, jeg begynner å få dårlig tid. //

NB! Vidars første sjanse til å plusse på med flere scoringer kommer mot Rosenborg på Lerkendal søndag. Kampen ser du direkte på Discovery+.

NTB_MK74-ED8K0s.jpg
Vidar er blitt 27 år, har stiftet familie og trives i Sandefjord. Samtidig legger han ikke skjul på at han ønsker å spille i større ligaer og for landslaget igjen. (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB)

 

Annonse fra Eliteserien: