Finlands Hugo Keto

SFs solide målvakt Hugo Keto er overbevist....

- Vi er langt bedre i år...

Vår faste mann aller bakerst – Hugo Keto fra Helsingfors og Finland – er helt sikker i sin sak. (På bildet over tar Hugo i mot jubelen fra SF-supporterne – han ønsker seg en ny runde foran jublende fans på søndag – foto NTB). – Vi framstår langt bedre denne sesongen – enn vi gjorde i 2023. Jeg tar med i beregningen at både kaptein Sander Moen Foss og visekaptein Jesper Taaje forsvant. De utgjorde under store deler av fjorårssesongen et av landets desidert beste midtstopper-par. I år har jeg en helt ny duo framfor meg. Berglie og Kristiansen. (Det hadde vært et fint navn på en podcast). Og ærlig talt – det er stabile saker. Du vet hva du får med Fredrik. Han er sterk, solid i duellene og meget ballsikker. Også er det nykommer Stian Kristiansen. Han kan sammenlignes med Taaje i spillestilen. Det er enkelt å se at han har et stort potensial. Ny av året er også Christopher Cheng på venstrebacken. Frisk, initiativrik og rask. Alt i alt så synes jeg vi er mer strukturerte og bedre organisert enn jeg har sett noen gang i min tid her i SF. 26-åringen med 38 aldersbestemte landskamper for Finland bak seg er jo den som best kan bedømme fireren foran seg.

 

Vi har så langt sju baklengsmål på fem Eliteseriekamper – og det er vel anstendig. – Jeg kunne på en god dag ha avverget langskuddet fra Fredrik Gulbrandsen sist mot Molde. Også var det den første scoringen til Odd nede i Skien. Det var en tabbe – og jeg tar på meg hele skylda for den. Likevel vet jeg om dommere som hadde blåst frispark på den situasjonen – men det er overhode ikke ment som en unnskyldning. Den er min. Ellers så har jeg selvsagt merket meg den unge målvakten Alf Lukas Grønnebergs store framgang. Han har tatt store skritt fra i fjor. Jeg gleder meg over det, men jeg vil selvsagt for en hver pris beholde plassen mellom stengene. Som keeper har jeg ennå ikke kommet til «prime-time» i karrieren. Da jeg kom hit foran 2022-sesongen – så hadde jeg en etablert målvakt som konkurrent. Jacob Storevik var min utfordrer om trøye nummer en den gangen. I fjor spilte jeg samtlige 30 seriekamper fra start. Det er planen også i år. Hugo stortrives i Sandefjord – og det gjør forloveden Kiira også. Hun pendler mellom Helsingfors og Hugos nye hjemsted. Til neste år blir det bryllup.

 

Ting skjer over natten i toppfotballen – og vår finske kompis har selvsagt ikke peilig på hva som skjer neste sesong. – Jeg har kontrakt her ut 2024 – men har selvsagt bare SF og Eliteserien i tankene om dagen. Og selv om jeg var inne i den finske landslagstroppen sist sesong – så var det skader som var hovedårsaken til det. Jeg er nok 4.valget der fortsatt. Klar førstemålvakt er jo Lukas Hradecky fra det suverene mesterlaget i Tyskland – Bayer Leverkusen. Jesse Joronen er like klar ener hos Venezia i toppen av italiensk Serie B. Også har du årets spiller i League One-klubben Exeter – Viljami Simisalo som et tredjevalg. Jeg vet likevel at landslagstrenerne har et spesielt søkelys på meg her i SF. Og mine ambisjoner er skyhøye. Hugo Keto er klar for å revansjere seg etter fjorårets verste opplevelse. 1-6 mot Sarpsborg 08 den 2. Juli 2023.

 

Hugo er vanligvis en stille og rolig kar, men den matchen vil nok for alltid spøke i finnens indre. – Det var en grusom kamp. Vanligvis vil en målvakt være travel, men det får være grenser. Der smalt det rundt øra på meg i 90 minutter. Rett og slett ukomfortabelt. Da var det herlig at alt snudde hjemme en drøy måned senere. 5-1-seier og noe av det beste jeg har vært med på som SF-spiller. Det skifter fort i dette gamet her. Det er ikke alltid såkalt «clean sheets» som gjelder for en målvakt. Vi kan absolutt ha strålende kamper – selv om det blir en innsluppen eller to. Men jeg har ikke planer om å plukke noen baller ut av nettet på søndag. Spiller vi som mot Molde – så har vi en stor sjanse til å få med oss tre poeng mot Sarpsborg 08. Hugo Keto med spillerbakgrunn både fra Finland, England og nå Norge – er klar for sin 36. Eliteseriekamp på rad.

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: