Resized_20231022_145502

SF2s ungutter et nummer for små...

men sto for en frisk innspurt...

(Vidar-SF2 5-2, 3. Divisjon avdeling 2. Alustar Arena.) Det ble en tung tur til Stavanger for vårt unge mannskap. Det å kalle åkeren for Alustar Arena er en kraftig overdrivelse. Da det i tillegg var kraftig vind ute på Lassa – så ble det i bunn og grunn umulig å spille god fotball.( På arkivbildet over ser vi Sebastian Holm Mathisen foran en gjeng unggutter - mange av dem var på Stavanger-besøk i går). Og da det var nødt til å bli en fysisk batalje – så er det opplagt at våre talenter – rett og slett ble litt for lette. Det åpnet ganske bra for SF2 – og vi noterte et par forsøk før det langt mer rutinerte Vidar-mannskapet overtok. Og det var fortjent da Simon Haughom var påpasselig framme etter et gjennomspill. Vår målvakt Alf Lukas Grønneberg stormet ut, men 25-åringen med fortid fra blant annet Egersund satte ballen i en fin bue over Alf Lukas. Og dermed var hjemmelaget i føringen.

 

Og det skulle komme en til – før dommer Karl Kenan Dogan blåste til pause. Det var Haughom igjen – som fikk avsluttet fra kort hold etter litt kaos inne på vår fem-meter. Da Kjetil Log Rogne fikk beinet inn nummer tre etter 50 minutter – og da Simon Haughom fullførte sitt hat-trick et kvarter senere – så var kampen «closed». Men våre gutter satte inn en real sluttspurt – og først presset Philip Ask vertenes Simon Aanonsen til et selvmål. Vi noterte i forkant en herlig forsering fra kaptein Storm Arbøll Karlsen. Storm var hovedårsaken til reduseringen. Og da Philip Ask og Storm Bugge Pettersen kjørte en perfekt kontring – som innbytter Wally Njie rolig satte i mål – så var det plutselig litt nerve igjen. Men vi kom ikke nærmere – og det var bare av akademisk interesse da Thomas Eriksson fastsatte resultatet til 5-2. Fire minutter på overtid. Denne gangen ble det ikke marginer som avgjorde det til vår disfavør. Vidar var hakket hvassere.

 

Det ble som sagt umulig å spille vår signatur-fotball på det humpete underlaget – for å spille seg ut på vanlig måte – det måtte bli russisk rulett. Da vi begynte å spille mer direkte – slo lange baller i lengderetningen – så kom vi til flere sjanser foran Vidar-keeper Petter Hansgaard Vassenden. Det var den eneste resepten på den mildt sagt ujevne banen. Det har ingen hensikt å trekke fram noen SF-spillere denne gangen – for ballen spratt i hytt og pine. Vi merker oss derimot at hele gjengen var på jobb – og løp til kreftene tok slutt. Vi har så langt kun to uavgjorte, men allerede til mandag så blir det SF-fotball på Jotun Arena for Samir Sarics gutter. Da kommer Sandens/Ulf2 på besøk….

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: